Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (8 port)

  • 1½ dl glutenfri, grov mjölkmix
  • 2 dl rena havregryn
  • 2 msk brun farin
  • 1 dl flytande margarin eller smör- och rapsolja
  • Ev lite hackade nötter
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Sagolika blåbärspajen (glutenfri)

Få desserter är så goda som blåbärspaj! Här kommer en favorit att avnjuta efter t ex en lättare soppa.

Ingredienser

  • 1½ dl glutenfri, grov mjölkmix
  • 2 dl rena havregryn
  • 2 msk brun farin
  • 1 dl flytande margarin eller smör- och rapsolja
  • Ev lite hackade nötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225ºC. Lägg blåbär (ev frysta), brun farin och potatismjöl i en pajform och rör runt så sockret blandar sig med potatismjölet.
Blanda glutenfri mjölmix, rena havregryn, brun farin och flytande margarin i en skål. Hacka ev lite valfria nötter eller mandel i degen. Smula degen över bären. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min eller tills degen fått fin färg. Servera med t ex lite matyoghurt eller vaniljyoghurt.

Senast uppdaterad 27 augusti 2018