Bli medlem
Ge en gåva
Generell receptbild

Rostad och glutenfri müsli

Ingredienser:

  • 8 dl havregryn eller andra glutenfria gryn
  • 4 dl boveteflingor eller quinoaflingor
  • 2 dl fibrex
  • 1 dl solroskärnor, hackade nötter, pumpakärnor eller mandel
  • ev ½ dl sesamfrön
  • 1 msk olja
  • + valfri smaksättning (se nedan)

Gör så här:

Ugn 175ºC. Blanda gryn, fibrex, nötter och frön samt olja på en långpanna och rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Rör ett par gånger och var uppmärksam så flingorna inte bränns. Låt svalna. Blanda i smaksättning av valfritt slag, t ex lite russin eller torkad frukt i små bitar, lite nyponfröskal, linfrön, Corn Flakes, quinoapuffar, lite kanel eller kokosflingor. Även glutenfritt knäckebröd i bitar är gott som flingor eller i müsli. Mängd torkad frukt i müsli är 5-10 russin/port eller motsvarande mängd annan torkad frukt.

Senast uppdaterad 30 december 2016