Bli medlem
Ge en gåva

Restomelett

Ingredienser:

  • 8 miniomeletter:
  • 6 ägg
  • 1,25 dl havregryn
  • 1,25 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • ev. rapsolja
  • önskad restfyllning

Gör så här:

Att komma hem när det finns restplock kvar i kylen är lyx! På temat lyx och rest kommer här restomeletter som alltid funkar som mellanmål, som liten lunch, som frulle och som picknick. Bara att fylla med din lyxrest!

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Mixa ägg, havregryn och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Smörj en muffinsplåt med olja, eller använd muffinsformar. Lägg önskad rest eller fyllning i vald form, häll på äggsmeten och grädda i ugnen 10–15 minuter.

 

Kolhydratsinnehåll

Beroende av val av fyllning
Hela receptet: 36 g kolhydrater
Per styck: 4,5 g kolhydrater

Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
Ur boken Dietistens val: vardagsmat som gör skillnad! (Norstedts, 2020)

Senast uppdaterad 16 februari 2021