Restomelett
Att komma hem när det finns restplock kvar i kylen är lyx! På temat lyx och rest kommer här restomeletter som alltid funkar som mellanmål, som liten lunch, som frulle och som picknick. Bara att fylla med din lyxrest!
Näringsberäkning
- Beroende av val av fyllning
- Hela receptet: 36 g kolhydrater
- Per styck: 4,5 g kolhydrater
Ingredienser
- 8 miniomeletter:
- 6 ägg
- 1,25 dl havregryn
- 1,25 dl mjölk
- salt
- peppar
- ev. rapsolja
- önskad restfyllning
Recept:
Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Mixa ägg, havregryn och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Smörj en muffinsplåt med olja, eller använd muffinsformar. Lägg önskad rest eller fyllning i vald form, häll på äggsmeten och grädda i ugnen 10–15 minuter.
Ur boken Dietistens val: vardagsmat som gör skillnad! (Norstedts, 2020)