
Chokladkräm med apelsin och hasselnötter
En supersnabb och enkel dessert, där nyttiga fetter från avokado får spela huvudrollen i en len chokladkräm. Gott som gör gott, helt enkelt!
Frukt är den bästa desserten, är det inte så man brukar säga? Här serverad som en gino med ett täcke av ingefära och krispig kokos i stället för den vita chokladen. Enkelt och fasligt gott!
1. Sätt ugnen på 250 grader, övervärme. |
2. Skala kiwierna. Dela kiwier och päron i klyftor. Halvera jordgubbarna. |
3. Blanda kiwier, päron, jordgubbar och björnbär i en ugnsform. |
4. Skala och riv ingefära fint och blanda med kokos och strösocker. Toppa frukten med blandningen. |
5. Grädda i övre delen av ugnen ca 3–4 minuter, eller tills täcket fått lite färg. |
6. Servera med en klick vaniljkvarg. |
20 g kolhydrater
7,5 g fett (varav 6 g mättat)
2 g protein
6 g fiber
Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
En supersnabb och enkel dessert, där nyttiga fetter från avokado får spela huvudrollen i en len chokladkräm. Gott som gör gott, helt enkelt!
Här var det fullkorn! Om det är något vi alla minns från första lektionen på dietistprogrammet så är det att popcorn är fullkorn, och att fullkorn är nyttigt. Sådan kunskap fäster ju lätt! Världens bästa snacks, här med tre goda smaksättningar.
Sugen på något gott? Krämigt, knaprigt och lite spicy. Här är enkla och frestande desserter att njuta av efter en god middag och bästa snackset för filmmyset!
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741