Bli medlem
Ge en gåva

Rödkålssallad med yuzudressing

Ingredienser:

  • 500 g rödkål
  • 2 morötter
  • Dressing:
  • ½ dl yuzudressing eller pressad apelsin
  • 1 ½ tsk wasabipasta
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ dl rapsolja
  • ½ kruka gräslök
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här:

Yuzu, en asiatisk citrus, ger ett spännande lyft till den välbekanta rödkålen i den här salladen. Yuzudressing finns färdig att köpa eller så går det nästan lika bra med apelsin. Kombinerat med wasabisting, söt honung och kokos blir det i alla fall en allt annat än alldaglig kålsallad som sticker ut.

1. Ansa och strimla rödkålen. Skala bort skalet på morötterna och fortsätt skala resten i remsor eller riv grovt på rivjärn.
2. Blanda yuzu, wasabipasta, salt, honung och olja i en liten skål.
3. Skär gräslöken och blanda med kål, morot och dressing. Strö över kokosflingorna och servera.

 

Näringsinnehåll

En portion: 16,9 g kolhydrater

Källa: Ica köket, ica.se 

Senast uppdaterad 3 januari 2019