Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (6 port)

  • Bredbladig persilja och mynta, cirka 1 ½ dl vardera, endast ­bladen, ganska tätt packade
  • Cirka 1 ½ dl strimlad ­isbergssallad
  • 1 dl olivolja
  • 3 tsk kapris
  • 1 msk vit balsamvinäger eller ­äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung eller ­agavesirap
  • Salt och peppar
« Tillbaka till recept

Myntasås

I England är mintsauce ett klassiskt tillbehör till lamm.

Ingredienser

  • Bredbladig persilja och mynta, cirka 1 ½ dl vardera, endast ­bladen, ganska tätt packade
  • Cirka 1 ½ dl strimlad ­isbergssallad
  • 1 dl olivolja
  • 3 tsk kapris
  • 1 msk vit balsamvinäger eller ­äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung eller ­agavesirap
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Kör persilja, mynta, sallad och olivolja i en matberedare, mixer eller stavmixer, tillsätt några skedar med vatten om det behövs.
  2. Tillsätt övriga ­ingredienser och kör till en slät puré/sås.
  3. Smaka av med syra, sötma och salt efter eget tycke och späd eventuellt ytter­ligare med lite vatten.
Senast uppdaterad 27 augusti 2018