Bakade tomater
1. Dela tomaterna på hälften, strö på salt och socker och toppa med olivolja.
2. Baka tomaterna på 100 grader i ca 2 timmar.
3. Lägg yoghurt i
Morötter är söta och goda, de kostar inte så mycket och finns alltid i affären. Man kan riva ner en morot nästan lite var som helst; i köttfärsen, i salladen , i en soppa eller så äter man dem råa.
Ett väldigt gott sätt att äta råa morötter är att riva dem fint och pressa citron över. Det blir en härlig kombination med citronens syra och den finrivna moroten som fortfarande innehåller alla fibrer men nu är mjuk, len och söt. Svårare än så behöver det inte vara.
När man vill prova något annat så kan man steka morötterna med lök och mustiga kryddor. Morötterna blir ett jättegott tillbehör till både kött- och fiskrätter.
Tillagning
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 127kcal 2,5g 7g 14g 4g
1. Dela tomaterna på hälften, strö på salt och socker och toppa med olivolja.
2. Baka tomaterna på 100 grader i ca 2 timmar.
3. Lägg yoghurt i
1. Skrubba och ansa palsternackorna, men skala dem inte.2. Placera i en ugnssäker form, droppa över olja och salta, och baka därefter på 200