Bli medlem
Ge en gåva

Morotsbiffar

Ingredienser:

  • 250 g morötter
  • 1 halloumi, ca 200 g
  • 2 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 krm chiliflakes
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja
  • Till servering:
  • Myntatzatziki, klyftpotatis
  • eller bulgur, gärna fullkorn

Gör så här:

Dessa enkla vegobiffar gör du med riven morot och halloumi. Och så en fräsch myntatsatsiki till det samt klyftpotatis eller bulgur.

  1. Skala eller skrubba morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på rivjärn.
  2. Blanda morots- och halloumiriv med ägg, ströbröd och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma smeten till åtta biffar med lite olja på händerna, så går det lättare.
  4. Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna i ungefär 2 minuter på varje sida.
  5. Bjud myntatsatsiki till biffarna samt klyftpotatis eller bulgur.

Myntatzatziki

Riv 1/2 gurka grovt och krama vätskan ur rivet. Blanda med 2 dl grekisk yoghurt, 1–2 rivna vitlöksklyftor och 1/2 dl finstrimlad mynta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Näringsinnehåll

Biffar: 10 g kolhydrater/portion
Myntatzatziki: 5 g kolhydrater/portion

Recept: Tareq Taylor och Sara Ask 
Foto: Helén Pe
Ur boken Det goda livet – Maten som gör skillnad för din hälsa

 

Tomatsoppa och frikadeller

En tomatsoppa med italiensk touch i form av citronskal, vitlök och persilja. Rosta gärna lite pinjenötter i en torr panna och toppa soppan med.

Recept
Rotfrukter på plåt

Enklare tillagning får man leta efter. Ugnsrostade rotfrukter som blandas med linser i en härlig dressing. Toppa till sist alltihop med klickar av getost.

Recept
Senast uppdaterad 14 september 2020