Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Per portion
  • 97 kcal
  • 14 g kolhydrater
  • 0,6 g fett
  • 3 g protein

Ingredienser (4 port)

  • 250 g fryst mango
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 passionsfrukter
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • 400 ml kombucha med ingefärssmak

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
« Tillbaka till recept

Mango- och passionsglass med ingefärskombucha

Här bjuds på en lättare dessert som även kan serveras på stående fot. För vem känner inte igen sig i att det börjar krypa i benen efter en lång och pratglad middag?

Näringsberäkning

  • Per portion
  • 97 kcal
  • 14 g kolhydrater
  • 0,6 g fett
  • 3 g protein

Ingredienser

  • 250 g fryst mango
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 passionsfrukter
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • 400 ml kombucha med ingefärssmak

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Gör så här:

  1. Dela och gröp ur passionsfrukterna.
  2. Mixa fryst mango, apelsinjuice, kvarg och ingefära slätt med stavmixer. Rör ner hälften av passionsfrukten.
  3. Servera en klick av glassen i champagneglas, toppa med extra passionsfrukt och mynta. Häll på kombucha och servera direkt!



Senast uppdaterad 20 december 2022