Bli medlem Ge gåva

Mango- och passionsglass med ingefärskombucha

Ingredienser:

  • 250 g fryst mango
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 passionsfrukter
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • 400 ml kombucha med ingefärssmak

Gör så här:

Här bjuds på en lättare dessert som även kan serveras på stående fot. För vem känner inte igen sig i att det börjar krypa i benen efter en lång och pratglad middag?

1. Dela och gröp ur passionsfrukterna.
2. Mixa fryst mango, apelsinjuice, kvarg och ingefära slätt med stavmixer. Rör ner hälften av passionsfrukten.
3. Servera en klick av glassen i champagneglas, toppa med extra passionsfrukt och mynta. Häll på kombucha och servera direkt!

 

Näringsberäkning/portion

97 kcal
14 g kolhydrater
0,6 g fett
3 g protein

Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Senast uppdaterad 25 december 2021