Bli medlem
Ge en gåva

Krispig grön- och brysselkålssallad med mandlar och västerbottenost

Ingredienser:

  • Cirka 200 g grönkålsblad
  • Cirka 400 g brysselkål
  • 1 dl grovt hackade mandlar, med skal
  • 1,5 dl fint riven västerbottenost
  • 1 msk olivolja
  • Till dressingen:
  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här:

Detta är en fräsch grön sallad med ett härligt tugg.

1. Börja med dressingen: Blanda alla ingredienser förutom olivoljan. Låt stå och dra medan du förbereder resten av salladen
2. Stek mandlarna gyllenbruna i 1 msk olivolja under omrörning. Det tar bara några minuter – se upp så att de inte bränns! Låt rinna av på hushållspapper.
3. Repa grönkålen och hacka den fint.
4. Ansa brysselkålen och strimla den fint.
5. Blanda kålen med osten och toppa med mandlarna.
6. Ta resterande olja och vispa i dressingen så att den blir lite fluffig och tjock.
7. Häll över den vackra salladen och njut.

 

Näringsinnehåll

En portion: 10,3 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert 
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad 11 december 2018