Detta är en fräsch grön sallad med ett härligt tugg.
1. Börja med dressingen: Blanda alla ingredienser förutom olivoljan. Låt stå och dra medan du förbereder resten av salladen |
2. Stek mandlarna gyllenbruna i 1 msk olivolja under omrörning. Det tar bara några minuter – se upp så att de inte bränns! Låt rinna av på hushållspapper. |
3. Repa grönkålen och hacka den fint. |
4. Ansa brysselkålen och strimla den fint. |
5. Blanda kålen med osten och toppa med mandlarna. |
6. Ta resterande olja och vispa i dressingen så att den blir lite fluffig och tjock. |
7. Häll över den vackra salladen och njut. |
En portion: 10,3 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Matigt och friskt med både äpplen och quinoa, och härligt gröna blad som gör det vackert att titta på. Skölj quinoan ordentligt i ljummet vatten för att få bort eventuell beska.
Kalkon, äpple och grönkål. Visst låter det mer lockande än skinka och köttbullar på julbordet?
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741