Detta är en fräsch grön sallad med ett härligt tugg.
1. Börja med dressingen: Blanda alla ingredienser förutom olivoljan. Låt stå och dra medan du förbereder resten av salladen |
2. Stek mandlarna gyllenbruna i 1 msk olivolja under omrörning. Det tar bara några minuter – se upp så att de inte bränns! Låt rinna av på hushållspapper. |
3. Repa grönkålen och hacka den fint. |
4. Ansa brysselkålen och strimla den fint. |
5. Blanda kålen med osten och toppa med mandlarna. |
6. Ta resterande olja och vispa i dressingen så att den blir lite fluffig och tjock. |
7. Häll över den vackra salladen och njut. |
En portion: 10,3 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Matigt och friskt med både äpplen och quinoa, och härligt gröna blad som gör det vackert att titta på. Skölj quinoan ordentligt i ljummet vatten för att få bort eventuell beska.
Kalkon, äpple och grönkål. Visst låter det mer lockande än skinka och köttbullar på julbordet?