Bli medlem
Ge en gåva

Grönkålssallad med ädelost & citrus

Ingredienser:

  • 2 dl quinoa
  • 100 g grönkål
  • 100 g rödkål
  • 1 apelsin
  • 1 blodgrapefrukt
  • 4 färska fikon
  • 100 g ädelost
  • 1 granatäpple
  • Vinägrett:
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fibersirap
  • salt

Gör så här:

En härlig grönkålssallad som passar lysande på julbordet. Uteslut quinoan om du önskar en mindre matig sallad som tillbehör.

1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet.
3. Skär fikonen i klyftor.
4. Peta ut kärnorna ur granatäpplet, gärna under kallt vatten i en stor skål så du slipper stänk av röd saft.
5. Finstrimla rödkålen på en mandolin eller med osthyvel.
6. Dra bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv kålen i små bitar.
7. Varva alla ingredienser på ett stort fat och smula ädelosten över salladen.

 

Kolhydratsberäkning

Hela receptet: 104 g kolhydrater
Per portion: 26 g kolhydrater

Foto och recept: Lisa Björner

Brietårta med färska fikon och pekannötter

Välkommen till julbords! Vi uppdaterar några av de älskade favoriterna med härligt friska smaker och överraskande detaljer.

Till recepten
Senast uppdaterad 14 december 2020