Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Hela receptet: 264 g kolhydrater
  • Per portion: 33 g kolhydrater
  • Extra tortillabröd: 13 g kolhydrater

Ingredienser (8 port)

  • 1 kg hel fläskkarré
  • 1 dl rubb (se recept)
  • 16–24 små tortillabröd
  • olja att pensla med
  • rökspån
  • Rubb:
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk farinsocker
  • Fänkåls- och äppelslaw:
  • 1/8 vitkålshuvud
  • 1 fänkål
  • 5–6 rädisor
  • 1 grönt äpple
  • 1/2 ask krasse
  • Jalapeñodressing:
  • 1 msk inlagd grön jalapeño på burk
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 krm salt
  • nymalen svartpeppar

Recept:

Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
« Tillbaka till recept

Grillad fläskkarré i tortillabröd med jalapeñodressad fänkåls- och äppelslaw

Rökspån ger den nygrillade smaken en extra dimension! Lägg lite spån direkt på glöden – svårare än så är det inte att få till den rökiga smakmagin. Rökspån finns som chips eller flis med olika smaker. Har du gasolgrill läggs spånen i lite folie.

Näringsberäkning

  • Hela receptet: 264 g kolhydrater
  • Per portion: 33 g kolhydrater
  • Extra tortillabröd: 13 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 kg hel fläskkarré
  • 1 dl rubb (se recept)
  • 16–24 små tortillabröd
  • olja att pensla med
  • rökspån
  • Rubb:
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk farinsocker
  • Fänkåls- och äppelslaw:
  • 1/8 vitkålshuvud
  • 1 fänkål
  • 5–6 rädisor
  • 1 grönt äpple
  • 1/2 ask krasse
  • Jalapeñodressing:
  • 1 msk inlagd grön jalapeño på burk
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 krm salt
  • nymalen svartpeppar

Recept:

Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Gör så här:

  1. Blanda kryddorna till rubben och massera in i fläskkarrén. Låt vila i kylen minst två timmar, men gärna över natten.
  2. Mixa jalapeño med majonnäs och smaka av så att du får den styrka du gillar. Vänd i crème fraichen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Ansa vitkålen och fänkålen och strimla tunt på en mandolin, eller med osthyvel. Strimla rädisorna och äpplet i fina bitar. Blanda ner dressingen och rör tills allt är krämigt. Toppa med finklippt krasse.
  4. Lägg rökspånen i blöt och tänd grillen (klotgrill) med grillkolen bäddad i ena halvan av grillen.
  5. Pensla fläskkarrén med olja och grilla den runtom över direkt värme tills den fått färg. Grilla även tortillabröden lite snabbt på båda sidor.
  6. Lägg över karrén på indirekt värme och lägg på rökspånen direkt på glöden. Lägg på locket och grilla ca en timme eller tills innertemperaturen är 68 grader.
  7. Låt köttet vila en liten stund och skär det sedan i skivor och servera det i bröden tillsammans med krämig slaw.

 

Senast uppdaterad 27 december 2022