Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (12 port)

  • 50 g jäst
  • 50 g flytande margarin
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kesella
  • 1 ägg
  • ½ dl vit sirap
  • 1 dl fibrex
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl glutenfri mjölmix
  • ev sesamfrön
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfritt hamburgerbröd

Receptet går även att använda om du vill baka tekakor, baguetter eller korvbröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g flytande margarin
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kesella
  • 1 ägg
  • ½ dl vit sirap
  • 1 dl fibrex
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl glutenfri mjölmix
  • ev sesamfrön

Gör så här:

Smula jästen. Tillsätt mjölk 37C, kesella, margarin, ägg och sirap. Rör om väl. Tillsätt fibrex, salt och mjölmix. Arbeta degen (Semper 1-2 min, övriga mixer ca 5 min). Jäs ca 45 min.

Häll ut på mjölat bakbord och arbeta degen med hjälp av degskrapa. Dela i 10-16 bitar. Kavla tekakor/forma korvbröd/forma hamburgerbröd. Jäs ca 20 min. Pensla med vatten och strö över sesamfrön på hamburgerbröden. Grädda i mitten av ugnen, 250C, ca 10 minuter.

Senast uppdaterad 15 september 2022