Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (10 port)

  • 50 g jäst
  • ½ dl rapsolja
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kesella
  • 1 ägg
  • 1 dl fibrex
  • 1 msk sirap
  • I tsk salt
  • 8-9 dl glutenfri mjölmix (gärna hälften fin och hälften grov)
  • eventuellt sesamfrö
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfria tekakor

Baka glutenfria tekakor och bjud på en kopp te.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ dl rapsolja
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kesella
  • 1 ägg
  • 1 dl fibrex
  • 1 msk sirap
  • I tsk salt
  • 8-9 dl glutenfri mjölmix (gärna hälften fin och hälften grov)
  • eventuellt sesamfrö

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, kesella, olja, ägg och sirap. Rör om.
Tillsätt fibrex, salt och mjölmix. Spar lite till utbakningen. Degen skall vara lös. Låt jäsa under bakduk i 45 min.

Häll degen på mjölat bakbord. Arbeta degen med en degskrapa. Dela degen i 10-16 bitar. Klicka ut degen direkt på bakplåtspapper på plåten och tryck till lätt med mjölad hand. Låt jäsa under bakduk i 20 min.

Grädda i mitten av ugnen, 250C, i ca 10 min. Låt svalna under bakduk.

Senast uppdaterad 15 september 2022