Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (6 port)

  • 4 1/2 dl Semper Mix med fibrer
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl flytande margarin eller 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfria scones

Scones går snabbt att göra men kan även förberedas dagen innan.

Ingredienser

  • 4 1/2 dl Semper Mix med fibrer
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl flytande margarin eller 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser och finfördela fettet i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till runda kakor. Nagga kakorna och skåra i 4 delar. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

Kan användas till: GF, FIN, FIB, GROV, LP

Lästips!

Ungefär tio procent av de unga med typ 1-diabetes har samtidig celiaki. Idag uppskattar man att ca 700 barn upp till 18 år har samtidig diabetes och celiaki. Av de som får diagnoserna har mer än 90 procent fått diagnosen diabetes först. »

Senast uppdaterad 20 december 2022