Glutenfria scones
Blanda alla torra ingredienser och finfördela fettet i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 dela
Scones går snabbt att göra men kan även förberedas dagen innan.
Blanda alla torra ingredienser och finfördela fettet i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till runda kakor. Nagga kakorna och skåra i 4 delar. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.
Kan användas till: GF, FIN, FIB, GROV, LP
Ungefär tio procent av de unga med typ 1-diabetes har samtidig celiaki. Idag uppskattar man att ca 700 barn upp till 18 år har samtidig diabetes och celiaki. Av de som får diagnoserna har mer än 90 procent fått diagnosen diabetes först. »
Blanda alla torra ingredienser och finfördela fettet i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 dela
Smula jästen i en bunke. Värm havredrycken till fingervärme och tillsätt husk. Låt svälla 10 min. Slå vätskan över jästen och rör om. Tillsä
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741
Kontakta oss