Bli medlem
Ge en gåva
Generell receptbild

Glutenfria portionsbröd i trekanter

Ingredienser:

  • 4½ dl mjölk eller vatten
  • ½ dl matolja
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 4 dl havregryn - Ren havre från Semper
  • 1 pkt (500g) Semper fin mix

Gör så här:

Värm mjölk eller vatten och olja tills det blir ljummet, ca 37ºC.
Rör ut jästen i vattnet och oljan. Tillsätt salt, havregryn och fin mix (spara ca 1 dl till utbakningen). Arbeta degen ca 2 min.

Dela degen i två delar. Baka ut dem till rullar ca 30 cm. Platta till rullarna till 2 cm tjocklek och skär ut trekanter. (Snitten bildar ett skick smack mönster.)

Låt bröden jäsa ca 15 min.

Grädda mitt i ugnen i 250ºC, ca 8 min.

Senast uppdaterad 30 december 2016