Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (12 port)

  • 25 g jäst
  • 3 dl havredryck eller mjölk
  • 2 msk olja
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 3 dl fint rivna morötter
  • 7 dl mjölk- och glutenfri mix med fiber (mängden mjöl kan variera beroende på hur saftiga morötterna är)
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfria morotsbullar

Små frallor med smak av morot.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl havredryck eller mjölk
  • 2 msk olja
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 3 dl fint rivna morötter
  • 7 dl mjölk- och glutenfri mix med fiber (mängden mjöl kan variera beroende på hur saftiga morötterna är)

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm havredrycken till fingervärme och tillsätt husk. Låt svälla 10 min. Slå vätskan över jästen och rör om. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen 10 min.

Låt jäsa under bakduk i bunken 30 min. Arbeta ihop degen.
Slå upp degen på mjölat bakbord. Dela i 12 bitar. Lägg bitarna på bakpappersklädd plåt eller i muffinsformar (pensla gärna formarna med lite olja). Låt jäsa under bakduk i 20 min. Grädda i mitten av ugnen, 200°C, i ca 15 min. Låt svalna under bakduk.

Senast uppdaterad 15 september 2022