Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (10 port)

  • ½ dl flytande margarin
  • 3 dl Mjölk
  • 50 g Jäst
  • 1 msk Socker
  • 1 tsk Salt
  • 3 dl Semper rena Havregryn
  • 5 dl Semper Glutenfri Fin Mix
  • Till utbakning: Semper Glutenfri Mix
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfria havrerutor

Snabbakade havrerutor som du även kan använda som korvbröd.

Ingredienser

  • ½ dl flytande margarin
  • 3 dl Mjölk
  • 50 g Jäst
  • 1 msk Socker
  • 1 tsk Salt
  • 3 dl Semper rena Havregryn
  • 5 dl Semper Glutenfri Fin Mix
  • Till utbakning: Semper Glutenfri Mix

Gör så här:

Mjölken och margarin värms till 37ºC. Rör i jästen. Arbeta in socker, salt, havregryn och mix. Degen blir ganska lös. Låt degen jäsa ca 20 minuter. Dela degen i 10 bitar. Platta ut till tekakor (ca 12 cm i diameter) direkt på plåt med bakplåtspapper. Ha ordentligt mjölade händer eller ta en plastpåse på handen. Jäs tekakorna ca 20 minuter.

Grädda mitt i ugnen i 250ºC, ca 7 minuter. Degen går också att baka ut till hamburgerbröd (pensla med vatten och strö över sesamfrö) eller korvbröd.

Senast uppdaterad 15 september 2022