Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (3 port)

  • 9 dl ljummet vatten
  • 75 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk FiberHusk
  • 1 msk brödkryddor
  • 3½ dl Finax Lågprotein Mjölmix eller Semper fin mix
  • 13 dl Finax Grov Mjölmix
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfri limpa

Glutenfritt bröd kan göras som limpor. Man kan också klappa ut degen i en långpanna och skära i fyrkanter eller att klicka ut degen till "bullar".

Ingredienser

  • 9 dl ljummet vatten
  • 75 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk FiberHusk
  • 1 msk brödkryddor
  • 3½ dl Finax Lågprotein Mjölmix eller Semper fin mix
  • 13 dl Finax Grov Mjölmix

Gör så här:

Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, saltet, oljan samt FiberHusk. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt därefter sirap, brödkryddor, och mjölmixerna. Arbeta degen ca 5 minuter i hushållsmaskin.

Klicka ner degen i tre bakformar, väl smorda med fett. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Grädda i nedre delen av ugnen, 200°C, i 30-45 minuter.

Gubbröra

Gubbröra

Gubbröran är en riktig klassiker och här serveras den på ett gott knäckebröd, men den är lika god på ett grovt bröd eller varför inte till små färskpotatisar?

Läs mer om Gubbröra
Jordnötssmör

Jordnötssmör

Är så enkelt att göra så det finns ingen anledning att köpa . Dessutom har det en bra fettkvalitet med få kolhydrater.

Se receptet
Senast uppdaterad 15 september 2022