
Gubbröra
Gubbröran är en riktig klassiker och här serveras den på ett gott knäckebröd, men den är lika god på ett grovt bröd eller varför inte till små färskpotatisar?
Glutenfritt bröd kan göras som limpor. Man kan också klappa ut degen i en långpanna och skära i fyrkanter eller att klicka ut degen till "bullar".
Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, saltet, oljan samt FiberHusk. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt därefter sirap, brödkryddor, och mjölmixerna. Arbeta degen ca 5 minuter i hushållsmaskin.
Klicka ner degen i tre bakformar, väl smorda med fett. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Grädda i nedre delen av ugnen, 200°C, i 30-45 minuter.
Gubbröran är en riktig klassiker och här serveras den på ett gott knäckebröd, men den är lika god på ett grovt bröd eller varför inte till små färskpotatisar?
Är så enkelt att göra så det finns ingen anledning att köpa . Dessutom har det en bra fettkvalitet med få kolhydrater.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741