Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • 1½ dl grov mix
  • ½ dl sojamjöl
  • 2 msk pofiberpofiber
  • 1 tsk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • Ca 4½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • flytande matfett till stekning
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfri, grov pannkaka

Pannkaka är gott efter en lätt soppa eller som middag tillsammans med råkost. Pannkakor kan frysas in för att senare ha som mellanmål tillsammans med frukt eller en bit grönsak.

Ingredienser

  • 1½ dl grov mix
  • ½ dl sojamjöl
  • 2 msk pofiberpofiber
  • 1 tsk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • Ca 4½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • flytande matfett till stekning

Gör så här:

Pannkakor med frukt och kesoBlanda torra ingredienser. Tillsätt lite av mjölken och rör till klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Tillsätt ev lite flytande margarin. Låt stå och svälla ca 10 min. Späd ev med mer mjölk om smeten är tjock. Stek plättar eller pannkakor.

Senast uppdaterad 15 september 2022