Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (2 port)

  • 6 dl glutenfri fin mix
  • 2 dl fibrex
  • 1 tsk salt
  • 2½ tsk bikarbonat
  • 1 dl linfrö
  • 2 msk honung eller sirap
  • (ev 2 msk lingonsylt)
  • 4-5 dl filmjölk (lite beroende på mix)
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfri filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa som inte behöver jäsa.

Ingredienser

  • 6 dl glutenfri fin mix
  • 2 dl fibrex
  • 1 tsk salt
  • 2½ tsk bikarbonat
  • 1 dl linfrö
  • 2 msk honung eller sirap
  • (ev 2 msk lingonsylt)
  • 4-5 dl filmjölk (lite beroende på mix)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och beströ en 1½ liters form med fibrex.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt honung eller sirap och filmjölk och blanda väl.
Häll smeten i formen och grädda i ca 50-60 min på nedersta falsen i ugnen.

Senast uppdaterad 15 september 2022