
Tunnbröd i stekpanna
På bara några minuter steker du dessa härliga bröd i en vanlig stekpanna. Gott till frukost och mellis – eller använd dem som pizzabotten och toppa med dina favoritsmaker.
Otroligt saftig och lättbakad limpa med lite kolhydrater. Ett tips! Skiva upp limpan och frys in. Ta fram och tina en skiva precis när du ska äta så smakar den som nygräddad
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienserna (allra sist fröna) och blanda till en kladdig deg. |
2. Stjälp upp degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över blandade frön. |
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i cirka 55 min. Ta upp papperet och limpan ur formen och låt kallna innan du skär brödet i skivor. |
Hela limpan: 107 g kolhydrater
En skiva: 5 g kolhydrater
Recept: Linda Andersson
Foto: Lisa Björner
På bara några minuter steker du dessa härliga bröd i en vanlig stekpanna. Gott till frukost och mellis – eller använd dem som pizzabotten och toppa med dina favoritsmaker.
Knaprigt knäckebröd fyllt av nyttiga, fiberrika frön – och knappt några kolhydrater, bara 1,25 gram per bit. Fröknäcke är lika gott med pålägg till frukosten som ihop med en god delikatessost, eller som snacks i stället för chips.
Saftiga, mjuka frallor som inte behöver jäsa. Lättbakade godingar till hela familjen som bara tar 20 minuter att baka – inklusive gräddningen. Utmärkta att baka och fylla frysen med.