Bli medlem
Ge en gåva

Frölimpa

Ingredienser:

  • 20 skivor:
  • 3 ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kvarg, (3,3 g kolhydrater/
  • 100 g)
  • 3 dl havregrynsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl blandade frön, till exempel solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, chiafrön eller linfrön.
  • Garnering:
  • 2 msk blandade frön

Gör så här:

Otroligt saftig och lättbakad limpa med lite kolhydrater. Ett tips! Skiva upp limpan och frys in. Ta fram och tina en skiva precis när du ska äta så smakar den som nygräddad

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienserna (allra sist fröna) och blanda till en kladdig deg.
2. Stjälp upp degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över blandade frön.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i cirka 55 min. Ta upp papperet och limpan ur formen och låt kallna innan du skär brödet i skivor.

 

Hela limpan: 107 g kolhydrater
En skiva: 5 g kolhydrater

Recept: Linda Andersson
Foto: Lisa Björner

Fröknäcke

Knaprigt knäckebröd fyllt av nyttiga, fiberrika frön – och knappt några kolhydrater, bara 1,25 gram per bit. Fröknäcke är lika gott med pålägg till frukosten som ihop med en god delikatessost, eller som snacks i stället för chips.

Läs mer om Fröknäcke
Senast uppdaterad 3 november 2020