
Skaldjurssoppa
Hösten är perfekt för skaldjur och bra för hälsan. Varför inte pröva Peter Olssons skaldjurssoppa!
I princip kan man ta vilken fisk som helst: torsk, sej,spätta, lax eller sill. Men det ska vara filéer. Vi tycker torsk passar väldigt bra till det här recptet. Man kan använda frysta filéer som man kan snabbtina om man har glömt dem i frysen på morgonen. Eller så har man tur och får tag på fin färsk fisk, som ibland säljs till mycket bra pris.
I det här receptet har jag kapris som ger en härlig sälta och lite gott ”tryck” i kryddningen. Kapris kan vara en svårtillgänglig smak, antingen struntar man i den eller så kan man ha på lite grann på halva formen, så har man möjlighet att smaka
Till detta kan man servera lättstekt spenat, stekta zucchini slantar, lite stekta gröna bönor, linser,kokt potatis, fullkornsris eller prova blomkålsris! Kanske med en liten avokadåsås till?
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 520kcal 40g 36g 9g 2g
Väldigt olika beroende på fisksort.
Hösten är perfekt för skaldjur och bra för hälsan. Varför inte pröva Peter Olssons skaldjurssoppa!
1. Hacka lök, morot och fänkål grovt.2. Fräs skaldjursskalen och grönsaker i olja i en rymlig kastrull på hög värme tills de tagit färg, cir