Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 80 g
  • Kolhydrater: 112 g
  • Protein: 43 g

Ingredienser (4 port)

  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 2 valfria småcitrus
  • 4–6 dl grekisk
  • yoghurt, 6%
  • Pannrostad granola:
  • 1 dl fiberhavregryn
  • ½ dl sötmandel
  • ½ dl pumpafrö ev lite hackade
  • pistagenötter
  • 1 msk smör
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa flingsalt

Recept:

Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
« Tillbaka till recept

Citrus med grekisk yoghurt och pannrostad granola

Friskt mellanmål eller en hälsosammare dessert. Självklart kan du ta granola som du har hemma, men har du ingen går det fort att göra den här lilla satsen.

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 80 g
  • Kolhydrater: 112 g
  • Protein: 43 g

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 2 valfria småcitrus
  • 4–6 dl grekisk
  • yoghurt, 6%
  • Pannrostad granola:
  • 1 dl fiberhavregryn
  • ½ dl sötmandel
  • ½ dl pumpafrö ev lite hackade
  • pistagenötter
  • 1 msk smör
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa flingsalt

Recept:

Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur

Gör så här:

  1. Skär bort skalet från apelsinerna och grapefrukten uppifrån och ner så alla vita hinnor försvinner. Skär dem i skivor. Småcitrus skalas för hand och skivas.
  2.  Hetta upp smöret till granolan och blanda i kanelen. Lägg i alla ingredienser förutom honung och salt. Rosta ett par minuter på medelvärme. Rör då och då. Ringla över honung och strö på salt och rör om. Häll upp på ett fat för att svalna.
  3. Fördela yoghurten på fina fat. Arrangera citruskivorna ovanpå och strö över lite granola.
Senast uppdaterad 17 januari 2023