« Tillbaka till recept
Citronsorbet med hallon och kanelrostat bovetekrisp
Superenkel efterrätt med härliga smakbrytningar.
Näringsberäkning
- Hela receptet:
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 206 g
- Protein: 11 g
Ingredienser
- ½ l citronsorbet
- 150 g hallon
- 1 dl helt bovete
- 1 msk rapsolja
- ½ tsk malen kanel
- 1 tsk honung
- 1 nypa flingsalt
Recept:
Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
Gör så här:
- Hetta upp rapsoljan och stek bovetet på medelvärme tillsammans med kanelen 2–3 minuter.
- Rör i honungen och skaka runt pannan.
- Blanda i flingsaltet och lägg upp på ett fat och ställ att svalna.
- Fördela sorbet och hallon i portionsskålar eller glas.
- Bryt bitar av bovete-krispet, strö på och servera.
Senast uppdaterad 17 januari 2023