Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 206 g
  • Protein: 11 g

Ingredienser (4 port)

  • ½ l citronsorbet
  • 150 g hallon
  • 1 dl helt bovete
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa flingsalt

Recept:

Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
« Tillbaka till recept

Citronsorbet med hallon och kanelrostat bovetekrisp

Superenkel efterrätt med härliga smakbrytningar.

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 206 g
  • Protein: 11 g

Ingredienser

  • ½ l citronsorbet
  • 150 g hallon
  • 1 dl helt bovete
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa flingsalt

Recept:

Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur

Gör så här:

  1. Hetta upp rapsoljan och stek bovetet på medelvärme tillsammans med kanelen 2–3 minuter.
  2. Rör i honungen och skaka runt pannan.
  3. Blanda i flingsaltet och lägg upp på ett fat och ställ att svalna.
  4. Fördela sorbet och hallon i portionsskålar eller glas.
  5. Bryt bitar av bovete-krispet, strö på och servera.
Senast uppdaterad 17 januari 2023