Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 82 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Protein: 168 g

Ingredienser (4 port)

  • 600 g tillagade kycklingfiléer
  • skurna i bitar
  • ½ dl riven ingefära
  • ½ dl hackade cashewnötter
  • 1 gul paprika
  • ½ purjolök
  • 50 g sockerärtor
  • 6 dl färdigt havreris (motsvarar
  • ca 2 dl okokt)
  • 3 dl mungböngroddar
  • Dressing:
  • 1 dl risvinäger
  • 1 ½ msk japansk soja
  • ½ msk honung
  • ½ msk sambal oelek
  • ½ dl sesamolja

Recept:

Kristina Andersson
Ulrika Ekblom
« Tillbaka till recept

Bowl med havreris och kyckling

Denna rätt görs snabbt och enkelt på hemgjorda halvfabrikat (se nästa uppslag). Havreris är ett bra alternativ till vanligt ris då det kan vara svenskodlat och innehåller mer protein än ris.

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 82 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Protein: 168 g

Ingredienser

  • 600 g tillagade kycklingfiléer
  • skurna i bitar
  • ½ dl riven ingefära
  • ½ dl hackade cashewnötter
  • 1 gul paprika
  • ½ purjolök
  • 50 g sockerärtor
  • 6 dl färdigt havreris (motsvarar
  • ca 2 dl okokt)
  • 3 dl mungböngroddar
  • Dressing:
  • 1 dl risvinäger
  • 1 ½ msk japansk soja
  • ½ msk honung
  • ½ msk sambal oelek
  • ½ dl sesamolja

Recept:

Kristina Andersson
Ulrika Ekblom

Gör så här:

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till dressingen och rör om ordentligt.

2. Lägg kycklingbitarna i en skål och häll över hälften av dressingen tillsammans med den rivna ingefäran och nötterna.

3. Häll resten av dressingen över havreriset.

4. Skär paprika, purjolök och sockerärtor i strimlor.

5. Lägg upp riset, kycklingen och grönsakerna i högar i en skål alternativt servera från mindre skålar så att alla får plocka ihop sin egen bowl vid bordet.

 

Senast uppdaterad 27 februari 2023