Bli medlem
Ge en gåva

Bärig chiafröpudding

Ingredienser:

  • Bottenlagret:
  • 2 dl frusna blåbär
  • 2 msk havregryn
  • 1 msk agavesirap eller annat sötningsmedel som man föredrar
  • 1 ½ dl osötad mandelmjölk eller
  • vanlig mjölk
  • Mellanlagret:
  • 4 msk chiafrön
  • 2 ½ dl osötad mandelmjölk eller annan valfri mjölk
  • 1 tsk agavesirap
  • Översta lagret:
  • 3 dl frusna blandade bär, till exempel blåbär och hallon
  • 3 dl soyghurt eller annan yoghurt
  • 1 msk flytande honung

Gör så här:

Chiafrön har blivit omåttligt populära i mathälsokretsar och finns numera att få tag på i de flesta matvaruaffärer. Detta är en vacker och enkel efterrätt med en lite knaprig botten, krämig pudding i mitten och en fräsch smoothie på toppen.

1. Börja med bottenlagret: mixa alla ingredienserna med en stavmixer eller i en blender så att det blir en liten smet.
2. Fördela blåbärssmeten i fyra glas. Ställ dem i frysen i 15–20 min.
3. Under tiden kan du blanda till mellanlagret. Vispa ihop ingredienserna och häll blandningen jämnt fördelad i de fyra glasen från frysen med den nu lite stelnade blåbärssmeten.
4. Ställ kallt i kylskåp. Låt stå i minst fyra timmar eller över natten.
5. Det översta lagret, smoothien, gör du precis innan du ska servera efterrätten. Blanda alla ingredienserna i mixern och kör till en fluffig smoothie. Späd med lite mandelmjölk om du tycker att den blir för tjock.
6. Fördela smoothien i glasen och servera!

 

Näringsinnehåll

26,7 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad 6 november 2018