Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (6 port)

  • 3 mogna bananer
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Cirka 0,5 dl vispgrädde
  • Cirka 250 g frusna jordgubbar

Recept:

Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
« Tillbaka till recept

Banan- och jordgubbsglass

Svalkande och god glass.

Ingredienser

  • 3 mogna bananer
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Cirka 0,5 dl vispgrädde
  • Cirka 250 g frusna jordgubbar

Recept:

Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted

Gör så här:

 

  1.  Skiva 3 mycket mogna bananer och lägg i frysen några timmar.
  2. Ta fram de hårdfrusna bananerna och kör dem i mixer eller mat­beredare med 1 tsk vaniljpulver, cirka 0,5 dl vispgrädde och cirka 250 g frusna ­jordgubbar.
  3. Kör ingredienserna till en slät konsistens och häll över smeten i en bytta som du kan ställa i frysen i cirka 3 timmar.
  4. Skopa upp fina kulor med ett kuljärn och garnera med färska jordgubbar och några blåbär. Kanske lite vispgrädde om man vill?!
Bananplättar

Bananplättar

En banan och ett ägg kan bli ett underbart litet mellanmål. Gör små fina plättar i ett nafs och använd gärna lite mognare bananer som är lätta att mosa och även är lite sötare i smaken.

Läs mer om Bananplättar
Senast uppdaterad 27 december 2022