
Middag på en kvart!
När middagsfixet tar 15 minuter, ja tack! Våra matkreatörer har tagit fram nya recept för enkel och supersnabb vardagsmat. Rätter som är lika goda om och om igen.
Rätt som du svänger ihop på tio minuter, sedan sköter den sig själv i ugnen. Dessutom fyller den nästan hälften av dagens behov av grönsaker, 200 av 500 gram, det gillar vi!
1. Sätt ugnen på 225 grader grillvärme. |
2. Skala och finhacka vitlök. Skölj och tärna zucchini och paprika. |
3. Häll olja i en ugnsform. Lägg ner alla grönsaker, häll på körsbärstomater, linser och vatten. Krydda med rökt paprika, timjan, salt och peppar och rör om. |
4. Skär osten i 4 skivor och lägg ovanpå grönsakerna. Baka i ugnen i cirka 20 minuter. |
5. Klipp över krasse och servera med matgryn eller ett gott fullkornsbröd. |
19 g kolhydrater
25 g fett (varav 15 g mättat)
29 g protein
4 g fibrer
Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
När middagsfixet tar 15 minuter, ja tack! Våra matkreatörer har tagit fram nya recept för enkel och supersnabb vardagsmat. Rätter som är lika goda om och om igen.
Tillagningen tar 10 minuter, sedan skjuts in i ugnen! Bönor ihop med grova grönsaker gör den här krämiga gratängen fiberrik för ett långsammare blodsockersvar.
Frysta grönsaker, en räddare i vardagen! Du får effektiv tid i köket med minimalt av hackande och disk. Vita bönor ger soppan extra krämighet och blodsockersmarta fibrer.