Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • 25 stycken:
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 msk misopasta
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sötströ
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 msk olja till stekning
  • Till garnering:
  • 0,5 dl salladslök
« Tillbaka till recept

Asiatiska kycklingbollar med ingefära

Ingredienser

  • 25 stycken:
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 msk misopasta
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sötströ
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 msk olja till stekning
  • Till garnering:
  • 0,5 dl salladslök

Gör så här:

Saftiga och galet goda köttbullar på kycklingfärs. Ingefäran hör julen till. 

1. Blanda färsen med övriga ingredienser. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
2. Forma färsen med fuktiga händer till små bollar.
3. Stek dem i lite olja på medelvärme tills de är genomstekta och gyllenbruna runt om.
4. Garnera med hackad salladslök. 

 

Kolhydratsberäkning

Hela receptet: 90 g kolhydrater
Per styck: 3,6 g kolhydrater

Foto och recept: Lisa Björner

Brietårta med färska fikon och pekannötter

Magiska jultider

Välkommen till julbords! Vi uppdaterar några av de älskade favoriterna med härligt friska smaker och överraskande detaljer.

Till recepten
Senast uppdaterad 15 december 2020