Frantzéns matlycka
Björn Frantzén utsågs i höstas till världens bästa kock i The Best Chef Award. Han är också diabetespappa. Njut av stjärnkockens godaste familjerecept med asiatisk vibe.
Det går snabbt och är inte svårare att göra än klassiska svenska köttbullar, snarare snabbare och enklare.
Skölj quinoan enligt anvisningen på förpackningen och koka mjuk i buljongen. Vänd upp med sesamoljan.
Vänd upp ärterna med örter, olja och limesaft.
Fräs curryn i lite olja och låt svalna. Vänd ner i yoghurten och resten av oljan. Smaka av med salt och citronsaft.
Toppa med hackade nötter och rostade sesamfrön
Ur boken Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk (Norstedts förlag, 2017).
Björn Frantzén utsågs i höstas till världens bästa kock i The Best Chef Award. Han är också diabetespappa. Njut av stjärnkockens godaste familjerecept med asiatisk vibe.
Vårrulle med grillad pepparlax, vinterslaw och yoghurt med fem sorters peppar
Brownie toppad med rostad kokos