Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • 1 ask inläggningssill à 420 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl lättmajonnäs
  • 1 dl tunt strimlad fänkål
  • 0,5 st grönt äpple, tärnat
  • 1 msk färskpressad apelsinsaft
  • skal från ½ apelsin
  • 1 nypa salt
« Tillbaka till recept

Äppelsill med fänkål

Ingredienser

  • 1 ask inläggningssill à 420 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl lättmajonnäs
  • 1 dl tunt strimlad fänkål
  • 0,5 st grönt äpple, tärnat
  • 1 msk färskpressad apelsinsaft
  • skal från ½ apelsin
  • 1 nypa salt

Gör så här:

Sill i krämig inläggning är snällare för blodsockret. Här i sällskap av friska smaker från gröna äpplen och fänkål.

1. Låt sillbitarna rinna av.
2. Blanda ihop övriga ingredienser.
3. Tillsätt sillen. Smaka av med salt.
4. Förvara i en burk med lock i kylskåpet. 

 

Kolhydratsberäkning

Hela receptet: 18,6 g kolhydrater
Per portion: 4,6 g kolhydrater

Foto och recept: Lisa Björner

Brietårta med färska fikon och pekannötter

Magiska jultider

Välkommen till julbords! Vi uppdaterar några av de älskade favoriterna med härligt friska smaker och överraskande detaljer.

Till recepten
Senast uppdaterad 15 december 2020