Bli medlem Ge gåva

Ingredienser

  • 15–20 stycken:
  • 75 g mandel
  • 4 dl havregryn
  • 1 paket vita bönor
  • à 400 g, sköljda
  • 5 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk husk
  • 2 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • ev. 1 msk socker eller
  • sötströ

Recept:

Kristina Andersson
Foto: Frida Wismar
« Tillbaka till recept

Äppelmuffins på bönor

Matiga muffins som mättar bra och ett kul sätt att få i sig bönor.

Ingredienser

  • 15–20 stycken:
  • 75 g mandel
  • 4 dl havregryn
  • 1 paket vita bönor
  • à 400 g, sköljda
  • 5 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk husk
  • 2 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • ev. 1 msk socker eller
  • sötströ

Recept:

Kristina Andersson
Foto: Frida Wismar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2.  Mixa mandeln i en matberedare. Tillsätt havregrynen och mixa fint, sedan bönor, ägg, mjölk, bakpulver och husk. Mixa till en jämn smet. 3. Skär äpplena i bitar, lägg i en skål och blanda väl med kanelen.
  3. Häll smeten i muffinsformar. Peta ner äppelbitar i smeten så att de precis syns. Strö eventuellt lite socker över.
  4. Grädda i 20 minuter.
Senast uppdaterad 17 januari 2023