Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • 2 medelstora äpplen
  • 2 dl svart quinoa
  • 50 g färska spenatblad
  • 1 näve färska ruccolablad
  • Dressing:
  • ½ msk honung
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk sellerisalt
  • 2 msk olivolja
« Tillbaka till recept

Äppel- och quinoasallad

Ingredienser

  • 2 medelstora äpplen
  • 2 dl svart quinoa
  • 50 g färska spenatblad
  • 1 näve färska ruccolablad
  • Dressing:
  • ½ msk honung
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk sellerisalt
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

Matigt och friskt med både äpplen och quinoa, och härligt gröna blad som gör det vackert att titta på. Skölj quinoan ordentligt i ljummet vatten för att få bort eventuell beska.

1. Blanda alla ingredienser till dressingen.
2. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet och låt svalna en aning.
3. Dela äpplena i kvartar och ta bort kärnhusen. Skiva äpplena i cirka 0,5 cm tunna skivor.
4. Blanda äpplen och quinoa med dressingen och lägg till sist i de gröna bladen.

 

Näringsinnehåll

En portion: 36,5 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert 
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad 11 december 2018