
God jul utan gris!
Kalkon, äpple och grönkål. Visst låter det mer lockande än skinka och köttbullar på julbordet?
Matigt och friskt med både äpplen och quinoa, och härligt gröna blad som gör det vackert att titta på. Skölj quinoan ordentligt i ljummet vatten för att få bort eventuell beska.
1. Blanda alla ingredienser till dressingen. |
2. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet och låt svalna en aning. |
3. Dela äpplena i kvartar och ta bort kärnhusen. Skiva äpplena i cirka 0,5 cm tunna skivor. |
4. Blanda äpplen och quinoa med dressingen och lägg till sist i de gröna bladen. |
En portion: 36,5 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Kalkon, äpple och grönkål. Visst låter det mer lockande än skinka och köttbullar på julbordet?
Detta är en fräsch grön sallad med ett härligt tugg.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741