
Bli medlem
Vi slår hål på myter och fördomar, ger stöd åt forskning och påverka beslutsfattare. Vi sprider kunskap för den som lever med diabetes och blir en mötesplats för människor i samma situation.Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst.
Mat är en stor del av egenvården för dig med diabetes och en viktig del i en bra hälsa. Här finner du massvis av goda recept speciellt anpassade för dig som lever med diabetes.
Tabouli är något av det godaste jag vet. En fräsch och syrlig sallad som är en riktig smakförhöjare till de flesta maträtter.
Med smarta knep blir klassikern spagetti och köttfärssås hur hälsosam och välbalanserad som helst. I stället för att tänka ”antingen elle...
Ibland är man sugen på soppa och då får den gärna vara näringsrik och mättande. Och ibland ska det gå fort också. Då är det här receptet...
Soppa är härligt och värmande. Jag försöker göra matiga soppor som mättar gott och har mycket nyttiga fibrer. Det blir ofta en morotssopp...
Kål är en härlig grönsak; den finns i många varianter. Den mycket vanliga vitkålen kan man med några enkla grepp förvandla till en rikti...
I det här receptet ska vi ta en burk vita bönor och göra smaskiga bönburgare! Det är enkelt och går kvickt att göra. Jag använder...
Ett paket gröna ärtor i frysen är toppen; det går så fort att tillaga. När man har tröttnat på enbart kokta gröna ärtor kan man prova det...
Mer grönsaker och därmed mer fibrer är ett bra sätt att balansera blodsockret. Ibland känner jag att jag vill skoja till det. Då gör jag...
Ibland hinner man inte baka och ibland vill man ha ett snabbt mellanmål. Ibland vill man bjuda på något lite nyttigare men som ser festli...
Är så enkelt att göra så det finns ingen anledning att köpa . Dessutom har det en bra fettkvalitet med få kolhydrater.
Blanda torra ingredienser. Tillsätt lite av mjölken och rör till klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Tillsätt ev lite...
Avokado är en riktig superfrukt! Den innehåller mycket vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter. Jag brukar skiva ner d...
Mjölken och margarin värms till 37ºC. Rör i jästen. Arbeta in socker, salt, havregryn och mix. Degen blir ganska lös. Låt degen jäsa ca 2...
Att ugnsrosta grönsaker och rotfrukter är enkelt och gott. Man kan blanda efter tycke och smak. Man kan krydda lite eller mycket. Vitlök...
Spenat och linser är en fin kombination både i smak och konsistens. Dessutom är de båda riktigt nyttiga! Näringsrika och fulla med fibrer...
Dag 1 Smula ner jästen i en väl rengjord glasskål, glasburk eller rostfri skål. Skålen får inte vara liten för det jäser upp. Tillsätt...
Blanda alla ingredienser på vanligt sätt. Låt fiberhusken svälla 10 minuter innan mjölmixen tillsätts (ta inte mer mix än att du har en...
Blanda alla torra ingredienser i en plastpåse så du kan ta med det på resa eller utflykt. Blanda ner vätskan i påsen och arbeta ihop till...
På sommaren har vi ofta tid att anstränga oss lite mer med maten. Samtidigt är det semester och ledigt och större möjligheter att göra va...