
Och så något sött & salt
Sugen på något gott? Krämigt, knaprigt och lite spicy. Här är enkla och frestande desserter att njuta av efter en god middag och bästa snackset för filmmyset!
Här var det fullkorn! Om det är något vi alla minns från första lektionen på dietistprogrammet så är det att popcorn är fullkorn, och att fullkorn är nyttigt. Sådan kunskap fäster ju lätt! Världens bästa snacks, här med tre goda smaksättningar.
1. Häll olja och popcorn i en stor kastrull. |
2. Sätt på locket och spisplattan på medelvärme. När du hör första poppet, skaka kastrullen med jämna mellanrum och ta från värmen så snart det låter glest mellan poppningarna. |
3. Strö på lite salt och, om du vill, något av våra smaktips medan popcornen fortfarande är varma. |
4 g kolhydrater
2,5 g fett (varav 1 g mättat)
1 g protein
1 g fiber
Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
Sugen på något gott? Krämigt, knaprigt och lite spicy. Här är enkla och frestande desserter att njuta av efter en god middag och bästa snackset för filmmyset!
En supersnabb och enkel dessert, där nyttiga fetter från avokado får spela huvudrollen i en len chokladkräm. Gott som gör gott, helt enkelt!
Frukt är den bästa desserten, är det inte så man brukar säga? Här serverad som en gino med ett täcke av ingefära och krispig kokos i stället för den vita chokladen. Enkelt och fasligt gott!