Bli medlem
Ge en gåva

Press

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som journalist att få fram fakta eller personer att intervjua.

Vid intervjuer kontaktar du som journalist i första hand kanslichef Petra Westerberg eller Projektledare Kommunikation Petra Rizvi:

Petra Westerberg

petra.westerberg@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Petra Rizvi

petra.rizvi@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Vill du komma i kontakt med våra diabetesföreningar så går det givetvis bra att kontakta ordförande på den ort som frågan gäller.

 • 15 juli 2020
  Diabetesfonden utlyser extra anslag till forskning om Covid-19 och diabetes

  Diabetesfonden har beslutat om att utöka forskningsanslaget med 500 000 kr. Anslaget är öronmärkt för forskning kring kopplingen mellan Covid-19 och diabetes.

 • 16 juni 2020
  Kärlskador tycks göra diabetes till en risk vid covid-19

  I en månad har överläkaren och professorn Mikael Rydén vårdat coronasjuka med diabetes på Karolinska universitetssjukhuset. Här ger han sin bild av fallen bakom statistiken – vilka som blir svårt sjuka och varför.

 • 9 juni 2020
  Frågor & svar om Coronaviruset (Covid-19)

  Vi får just nu många frågor från såväl medlemmar som allmänhet om vad som gäller för dem som har diabetes i relation till det nya Coronaviruset (Covid-19). Vi har satt samman några vanligt förekommande frågor och svar, som vi förstås kompletterar om vi får fler frågor.

 • 4 juni 2020
  Översyn av körkortskrav vid diabetes

  Transportstyrelsen har nyligen gjort en översyn av de medicinska kraven om diabetes och synfunktionerna för att få ha körkort där syftet bland annat varit att utreda om medicinföreskrifterna behöver utvecklas.

 • 2 juni 2020
  Stora risker för fotvården i pandemins spår

  Inställda fotvårdsbesök på grund av coronapandemin riskerar att få stora konsekvenser för personer med diabetes. Lena Jonsson, ordförande i Svensk Förening för Fotterapeuter i Diabetesvård, SFFD, och nyinvald ledamot i Diabetesförbundets styrelse, har undersökt hur det ser ut i de olika regionerna. Ojämlik vård, risk för vårdköer i höst och fotvårdsmottagningar som går i konkurs är några av de farhågor hon ser. Samtidigt görs det mycket bra och många kan göra mycket själva för att undvika komplikationer.

 • 4 maj 2020
  Chatta med en medicinsk fotterapeut
Alla nyheter
Senast uppdaterad 30 juni 2020