Bli medlem
Ge en gåva

Press

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som journalist att få fram fakta eller personer att intervjua.

Vid intervjuer kontaktar du som journalist i första hand verksamhetschef Petra Westerberg eller Projektledare Kommunikation Petra Rizvi:

Petra Westerberg

petra.westerberg@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Petra Rizvi

petra.rizvi@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Vill du komma i kontakt med våra diabetesföreningar så går det givetvis bra att kontakta ordförande på den ort som frågan gäller.

 • 16 november 2020
  Diabetesfondens verksamhet tål att granskas

  Med anledning av ledaren i Dagens Nyheter den 14 november.

 • 16 november 2020
  Ny undersökning visar: Att leva med typ 1-diabetes medför en känsla av att aldrig få vara ledig

  84 % tycker att det värsta med att ha typ 1-diabetes är att man upplever att man aldrig är ledig från sin sjukdom, detta följs av oro för framtida komplikationer, 52 %. Nästan varannan, 44 %, tänker på sin diabetes minst en gång i timmen. Det visar en ny undersökning från Ung Diabetes.

 • 14 november 2020
  Vaccin mot typ 1- diabetes testas på människor

  Ett vaccin mot typ 1-diabetes utvecklat av svenska forskare ska testas på människor i år. Resultaten på djur är mycket lovande. – Vaccinet gav ett totalt skydd mot typ 1- diabetes, säger Malin Flodström-Tullberg vid Karolinska institutet.

 • 13 november 2020
  Bert, 78, är sönderstucken – får ingen hjälp

  Ekonomi och godtycke avgör om personer med typ 2-diabetes beviljas hjälpmedlet. Bert Zimmer, 78, som har typ 2-diabetes plågas av ett galopperande blodsocker och sönderstuckna fingrar. Trots det får han inte hjälp. – Det känns som att springa mot en bergvägg, säger han.

 • 11 november 2020
  ”Jag är rädd för att tappa alla tänder”

  Diabetes orsakar tandlossning– men notan för de sjuka tänderna får du betala själv. Rejnert Jansson, 47, hade inte råd med behandlingen. Nu har han dragit ut sin fjärde tand.

 • 9 november 2020
  200 000 svenskar har oupptäckt typ 2-diabetes

  En av tre som har typ 2-diabetes vet inte själv om sjukdomen. I det tysta skadar det höga blodsockret kroppen. –Det märks ofta ingenting förrän det händer något allvarligt, säger professor Lars Rydén

Alla nyheter
Senast uppdaterad 30 juni 2020