Bli medlem
Ge en gåva

Press

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som journalist att få fram fakta eller personer att intervjua.

Vid intervjuer kontaktar du som journalist i första hand vår ordförande:

Cajsa Lindberg
cajsa.lindberg@diabetes.se
08-564 821 02

Vid ärenden som gäller förfrågningar, information om diabetes, logotyper och andra pressärenden går det bra att kontakta vår kommunikatör på jens.bostrom@diabetes.se 

Vill du komma i kontakt med våra diabetesföreningar så går det givetvis bra att kontakta ordförande på den ort som frågan gäller.

 • 6 september 2019
  Stort glapp mellan typ 2- patienter och vården

  Hälften av typ 2-patienterna får inte tillräcklig kunskap av vården för att hantera sin sjukdom. Det visar en ny undersökning från Diabetesförbundet.

 • 3 juni 2019
  Novo Nordisk återkallar insulinpennor av modellerna NovoPen® 5 Plus, NovoPen® 6 och NovoPen Echo® Plus

  Novo Nordisk har upptäckt ett problem med injektionspennans dosminne i NovoPen® 5 Plus, NovoPen® 6 och NovoPen Echo® Plus.

 • 3 juni 2019
  Har du koll på fettkuddar?

  Svajande blodsocker, hypoglykemier och dålig effekt av insulinet kan bero på fettkuddar. Kuddarna bildas under huden om du sprutar in insulin för ofta på samma ställe. Nu finns de första nationella riktlinjerna för injektioner av insulin.

 • 12 april 2019
  Patienter har inte råd med insulin

  I USA leder skenande insulinpriser till att många patienter tvingas dra ner på doseringen, och även dödsfall har rapporterats. Flera ideella organisationer driver kampanjer mot de höga priserna och hundratusentals personer har skrivit under protestlistor.

 • 9 april 2019
  Det fria insulinet ifrågasatt

  En statlig läkemedelsutredning föreslår att fritt insulin avskaffas och i stället lyfts in i högkostnadsskyddet. − Det vore en återgång till sämre tider med potentiellt farliga konsekvenser, säger förbundsordförande Cajsa Lindberg.

 • 29 mars 2019
  Ny kampanj från Ung Diabetes för att öka kunskapen om känningar

  Rädslan och oron för en känning är stor bland unga med typ-1 diabetes, största oron är att drabbas av insulinkoma och som gör att man blir helt beroende av omgivningen och deras agerande. Ung Diabetes vill därför upplysa allmänheten om vad känningar är och hur man bäst kan hjälpa till på rätt sätt. Det kan vara helt avgörande.

Alla nyheter
Senast uppdaterad 31 oktober 2017