Bli medlem
Ge en gåva

Press

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som journalist att få fram fakta eller personer att intervjua.

Vid intervjuer kontaktar du som journalist i första hand vår ordförande:

Cajsa Lindberg
cajsa.lindberg@diabetes.se
08-564 821 02

Vid ärenden som gäller förfrågningar, information om diabetes, logotyper och andra pressärenden går det bra att kontakta vår kommunikatör på jens.bostrom@diabetes.se 

Vill du komma i kontakt med våra diabetesföreningar så går det givetvis bra att kontakta ordförande på den ort som frågan gäller.

 • 12 april 2019
  Patienter har inte råd med insulin

  I USA leder skenande insulinpriser till att många patienter tvingas dra ner på doseringen, och även dödsfall har rapporterats. Flera ideella organisationer driver kampanjer mot de höga priserna och hundratusentals personer har skrivit under protestlistor.

 • 9 april 2019
  Det fria insulinet ifrågasatt

  En statlig läkemedelsutredning föreslår att fritt insulin avskaffas och i stället lyfts in i högkostnadsskyddet. − Det vore en återgång till sämre tider med potentiellt farliga konsekvenser, säger förbundsordförande Cajsa Lindberg.

 • 29 mars 2019
  Ny kampanj från Ung Diabetes för att öka kunskapen om känningar

  Rädslan och oron för en känning är stor bland unga med typ-1 diabetes, största oron är att drabbas av insulinkoma och som gör att man blir helt beroende av omgivningen och deras agerande. Ung Diabetes vill därför upplysa allmänheten om vad känningar är och hur man bäst kan hjälpa till på rätt sätt. Det kan vara helt avgörande.

 • 18 januari 2019
  Starta insamling via Facebook

  Vill du hjälpa oss att lösa diabetesgåtan? Nu kan du enkelt bidra på Facebook. Funktionen skänka gåvor har funnits på Facebook under en tid och nu är det även möjligt att starta insamlingar och skänka till förmån för Diabetesfonden.

 • 21 december 2018
  Rekordutdelning för Diabetesfonden

  Diabetesförbundets forskningsfond, Diabetesfonden, har fördelat forskningsanslagen för 2019. 27 miljoner kronor delas ut vilket är nytt rekord.

 • 10 december 2018
  Risken för förtida död kan elimineras

  Om vården skulle använda effektiv behandling enligt den senaste forskningen och internationella riktlinjer så får vi friska typ 2-patienter. Det menar Anders Frid, tidigare överläkare vid Skånes universitetssjukhus.

Alla nyheter
Senast uppdaterad 31 oktober 2017