Bli medlem
Ge en gåva

Press

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som journalist att få fram fakta eller personer att intervjua.

Vid intervjuer kontaktar du som journalist i första hand vår ordförande:

Cajsa Lindberg
cajsa.lindberg@diabetes.se
08-564 821 02

Vid ärenden som gäller förfrågningar, information om diabetes, logotyper och andra pressärenden går det bra att kontakta vår redaktör Staffan Ohlson på staffan.ohlson@diabetes.se 

Vill du komma i kontakt med våra diabetesföreningar så går det givetvis bra att kontakta ordförande på den ort som frågan gäller.

 • 18 januari 2019
  Starta insamling via Facebook

  Vill du hjälpa oss att lösa diabetesgåtan? Nu kan du enkelt bidra på Facebook. Funktionen skänka gåvor har funnits på Facebook under en tid och nu är det även möjligt att starta insamlingar och skänka till förmån för Diabetesfonden.

 • 21 december 2018
  Rekordutdelning för Diabetesfonden

  Diabetesförbundets forskningsfond, Diabetesfonden, har fördelat forskningsanslagen för 2019. 27 miljoner kronor delas ut vilket är nytt rekord.

 • 10 december 2018
  Risken för förtida död kan elimineras

  Om vården skulle använda effektiv behandling enligt den senaste forskningen och internationella riktlinjer så får vi friska typ 2-patienter. Det menar Anders Frid, tidigare överläkare vid Skånes universitetssjukhus.

 • 4 december 2018
  Långa vårdköer ger synskador

  Flera patienter med diabetes har drabbats av permanenta synskador till följd av långa väntetider inom ögonvården i Region Gävleborg. Nu anmäler regionen bristerna till Inspektionen för vård och omsorg.

 • 27 november 2018
  Enkätstudie om körkort

  På Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) pågår ett projekt där de vill undersöka om välfärden förändras efter återkallat körkort på grund av synfältsbortfall.

 • 15 november 2018
  Nytt rekord för diabetesgalan

  Årets Diabetesgala blev en publiksuccé på Annexet i Stockholm. Programledarna Peter Jihde och Molly Sandén bjöd både tittare och publik på starka känslor och fantastisk underhållning. Nu är det klart att Diabetesgalan slog nytt rekord och samlade in över sju miljoner kronor till förmån för Diabetesfonden.

Alla nyheter
Senast uppdaterad 31 oktober 2017