Bli medlem
Ge en gåva

Press

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som journalist att få fram fakta eller personer att intervjua.

Vid intervjuer kontaktar du som journalist i första hand kanslichef Petra Westerberg eller Projektledare Kommunikation Petra Rizvi:

Petra Westerberg

petra.westerberg@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Petra Rizvi

petra.rizvi@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Vill du komma i kontakt med våra diabetesföreningar så går det givetvis bra att kontakta ordförande på den ort som frågan gäller.

 • 8 september 2020
  Körkortsregler vid diabetes ses över

  Behovet av nya körkortsregler kring diabetes är stort. Det visar en granskning som Transportstyrelsen gjort av både de medicinska kraven för diabetes och syn.

 • 3 september 2020
  Hur påverkar Covid-19 människor med diabetes?

  Svenska Diabetesförbundet är, som enda svenska patientorganisation, medlem i Internationella Diabetesfederationen (IDF). IDF arbetar för att på olika sätt påverka uppmärksamma och förbättra situationen för personer med diabetes i hela världen, ett arbete vi stöttar bland annat genom vårt medlemskap.

 • 25 augusti 2020
  Ersättning till riskgrupper

  Om du tillhör en riskgrupp för covid-19, och helt eller delvis måste avstå från att arbeta för att inte riskeras att smittas på jobbet, kan du ansöka om ersättning från Försäkringskassan, skriver Försäkringskassan nu på sin webbplats.

 • 15 juli 2020
  Diabetesfonden utlyser extra anslag till forskning om Covid-19 och diabetes

  Diabetesfonden har beslutat om att utöka forskningsanslaget med 500 000 kr. Anslaget är öronmärkt för forskning kring kopplingen mellan Covid-19 och diabetes.

 • 16 juni 2020
  Kärlskador tycks göra diabetes till en risk vid covid-19

  I en månad har överläkaren och professorn Mikael Rydén vårdat coronasjuka med diabetes på Karolinska universitetssjukhuset. Här ger han sin bild av fallen bakom statistiken – vilka som blir svårt sjuka och varför.

 • 9 juni 2020
  Frågor & svar om Coronaviruset (Covid-19)

  Vi får just nu många frågor från såväl medlemmar som allmänhet om vad som gäller för dem som har diabetes i relation till det nya Coronaviruset (Covid-19). Vi har satt samman några vanligt förekommande frågor och svar, som vi förstås kompletterar om vi får fler frågor.

Alla nyheter
Senast uppdaterad 30 juni 2020