Bli medlem
Forskning

Press

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som journalist att få fram fakta eller personer att intervjua.

Vid intervjuer kontaktar du som journalist i första hand  kommunikationsansvarig Petra Rizvi eller verksamhetschef Petra Westerberg:

Petra Rizvi

petra.rizvi@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Petra Westerberg

petra.westerberg@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Vill du komma i kontakt med våra diabetesföreningar så går det givetvis bra att kontakta ordförande på den ort som frågan gäller.

 • 26 november 2021
  Förlorade jobbet på felaktiga grunder

  När brandmannen Filip Åkerberg fick läkemedlet Trulicity valde företagsläkaren att inte längre godkänna honom för rök- och kemdykning. Risken för hypoglykemi satte stopp. Trots att läkemedlet inte orsakar risker i jobbet.

 • 22 november 2021
  VAB för vårdåtgärder

  Diabetesförbundet har i många år påpekat behovet av att vårdnadshavare kan få VAB vid vårdåtgärder i förskola/skola/fritidshem. Vi är därför glada över att denna utredning kan förändra situationen för vårdnadshavare till barn med diabetes, en sjukdom som kräver omfattande och avancerad egenvård.

 • 15 november 2021
  Rekordutdelning på 32 miljoner

  Svenska Diabetesförbundets forskningsfond Diabetesfonden har den 12 november beslutat att dela ut ett rekordstort anslag för 2022.

 • 14 november 2021
  Tillgången till psykosocialt stöd bristfällig inom svensk diabetesvård

  4 av 10 personer med diabetes har, eller har haft, behov av psykosocialt stöd och 60 procent av de med behov just nu uppger att de inte får det stöd de behöver av sin vårdgivare. Detta visar en ny undersökning bland drygt 3 400 av Diabetesförbundets medlemmar. Behovet för hjälp är dessutom dubbelt så stort bland unga personer med diabetes.

 • 9 november 2021
  Remissvar Tilgänglighetsdelegationen

  Delegationen för ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården ska verka för ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården. Detta med särskilt fokus på kortare väntetider. Diabetesförbundet medverkar i den referensgruppen som löpande följer utredningens arbete och lämnar förslag till denna, men svarar såklart också på remisser från delegationen.

 • 5 november 2021
  Det är skillnad på att överleva och att leva

  Tillgång till mediciner och hjälpmedel är en förutsättning för att vi som har diabetes ska överleva. Men för att leva med diabetes krävs så mycket mer. Diabetes är inte något som vi kan ta ledigt ifrån, utan en del av livspusslet som både påverkar och påverkas av allt annat som händer i livet och i vardagen.

Alla nyheter
Senast uppdaterad 30 juni 2020