Bli medlem
Ge en gåva

Press

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som journalist att få fram fakta eller personer att intervjua.

Vid intervjuer kontaktar du som journalist i första hand verksamhetschef Petra Westerberg eller kommunikationsansvarig Petra Rizvi:

Petra Westerberg

petra.westerberg@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Petra Rizvi

petra.rizvi@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Vill du komma i kontakt med våra diabetesföreningar så går det givetvis bra att kontakta ordförande på den ort som frågan gäller.

 • 18 juni 2021
  Förslag på nya körkortsregler: "En stor seger"

  Tung lastbil, buss och taxi. Med Transportstyrelsens nya förslag blir det möjligt att ta alla körkort – oavsett vilken typ av diabetes du har. Efter nyår kan nya medicinska körkortskrav börja gälla

 • 1 juni 2021
  Björn Ehlin Ny förbundsordförande

  Förbundsveteranen Björn Ehlin valdes till ny förbundsordförande på riksstämman den 29 maj. Först på dagordningen: synlighet och styrkesamling.

 • 24 maj 2021
  Tydligare lagstadgat ansvar och möjliggör kunskapsöverföring från föräldrar

  I slutet av maj kommer två viktiga statliga utredningar* att presenteras som påverkar familjer med barn med diabetes. I många år har frågor om ansvar, ersättning och inte minst trygghet diskuterats och debatterats.

 • 19 mars 2021
  Hur påverkas människor med diabetes av pandemin

  Diabetes har pekats ut som en riskfaktor för att bli allvarligt sjuk i covid-19. Forskare undersöker nu hur personer med diabetes typ 1 och typ 2 mår under coronapandemin, både fysiskt och psykiskt.

 • 11 januari 2021
  Diabetesfonden delar ut 26,5 miljoner

  Trots ett på flera sätt osäkert år kan Diabetesfonden dela ut hela 26,5 miljoner kronor i ändamålsanslag inför 2021. Av anslaget kommer 20,5 miljoner att gå till forskning och 6 miljoner delas ut särskilt till projekt som omfattar kunskapsspridning och utbildningsinsatser i diabetes.

 • 7 januari 2021
  Vänd familjens ”aja baja” till ett bra stöd

  Stöd från nära och kära är viktigt för dig med diabetes. Men när familjemedlemmarna lägger sig i vad du äter och gör känns det mest frustrerande. Så förvandlar du deras missriktade välvilja till verklig hjälp.

Alla nyheter
Senast uppdaterad 30 juni 2020