Bli medlem
Ge en gåva

Lediga tjänster

Vill du arbeta på Svenska Diabetesförbundet? Här kan du läsa mer om vilka tjänster som finns lediga för tillfället.

Svenska Diabetesförbundet söker strategisk ledningssekreterare

 

En vanlig dag på jobbet

Som ledningssekreterare är du bollplank till en förbundsdirektör i högt tempo och jobbar avlastande för hela ledningsfunktionen. Du börjar dagen med att snabbt bilda dig en uppfattning om hens kalender och inkomna mail och gör en första prioritering av din så väl som hens dag. Frågan du ställer dig själv för att prioritera är: bidrar det här till att göra livet med diabetes lättare?

Du lägger någon timme på att bilda dig en uppfattning om veckans viktigaste möten och ser till att hen är förberedd – att hen vet vilka hen ska träffa, vilket syfte och mål mötet har samt hur agendan ser ut. Du ger sedan förbundsdirektören en kort brief inför en viktig lunch med en ledande sjukvårdspolitiker – du berättar kort om politikerns senaste politiska utspel och hur hen ser på de frågor som är viktiga för Diabetesförbundet. Nyckeln till ett lyckat möte är att du ser till att förbundsdirektören vet vilka frågor som kan vara viktiga att lyfta med just den här personen.

På vägen tillbaka från din egen lunch springer du och köper en avtackningspresent från förbundet åt en kollega som ska sluta och skriver ett personligt kort från organisationen till personen. Eftermiddagen är full av interna möten där du antecknar vad som sker på mötet men också sådant som förbundsdirektören kan tänkas vilja följa upp för egen del i ett senare skede. Efter mötet ses ni kort och stämmer av mötet som gick, sorterar det som behöver följas upp och vilka action points du ska skicka ut till mötesdeltagarna. Du avslutar dagen med att få en bild av hur morgondagens schema ser ut för dig och förbundsdirektören och gör nödvändiga omprioriteringar.

Självklart ser varje dag inte likadan ut. Du har lätt för att ställa om inför nya förutsättningar och gillar att själv räkna ut var du behövs mest. Som person är du prestigelös och har inga problem att kastas mellan strategisk och operativ verksamhet.

För att jobba som ledningssekreterare i organisationen ser vi att du:

  • Är teamorienterad och har en förmåga att sporra och inspirera andra.
  • Är van att ta stort ansvar och vill ha stort ansvar.
  • Har lätt för att se effektiviseringar i vardagen och i befintliga processer.
  • Har erfarenhet av att vara förtroendevald eller tjänsteperson inom ideell sektor.
  • Precis som oss brinner för att göra världen till en bättre plats.

Det är meriterande om du även:

  • Har god kunskap i Microsoft 365, särskilt Outlook, OneNote och OneDrive.
  • Har erfarenhet av att driva digitaliseringsprocesser.
  • Har en vana att driva projekt och arbetsuppgifter från start till mål.

Om Svenska Diabetesförbundet

Diabetesförbundet är en ideell organisation som arbetar för att göra det lättare att leva med diabetes. Vår verksamhet omfattar allt från att påverka makthavare i viktiga frågor till att sprida kunskap om sjukdomen och erbjuda möjligheter till gemenskap för personer med diabetes och deras anhöriga. Våra drygt 23 000 medlemmar finns representerade i ca 100 föreningar runt om i Sverige.

Diabetesfonden (Stiftelsen Svenska Diabetesförbundets Forskningsfond) stödjer forskning om diabetes. 2017 delar Diabetesfonden ut 25 miljoner kronor till svenska forskare och är Sveriges största insamlingsorganisation inriktad på diabetes.

Mer information

Placeringsort: Stockholm, Globen
Tillträde: omgående
Omfattning: Heltid

Rekryteringen sköts av konsultbyrå, för mer information, kontakta Therèse Molander på therese@impressionismpr.se

Rekryteringen sker löpande, skicka ditt personliga brev och CV till therese@impressionismpr.se , urval sker löpande.

Observer att ansökningar och frågor enbart tas emot via mail.

Senast uppdaterad 18 oktober 2016