Bli medlem
Ge en gåva

Kjell-Åke Nilsson

Kjell-Åke NilssonLedamot

Ort: Robertsfors

Födelseår: 1944

kjell-ake.nilsson@diabetes.se

Därför engagerar jag mig i Svenska Diabetesförbundet

Då min mor hade diabetes samt flera av mina syskon har mitt engagemang för diabetesfrågorna varit självklart för mig trots att jag själv inte har diabetes. När jag tidigare var aktiv landstingspolitiker etablerade jag en kontakt med diabetesföreningen i Robertsfors för att föra fram deras frågor. För tre år sedan blev jag ombedd att kandidera som länsordförande i Västerbotten vilket jag varit sedan dess.

Jag har arbetat 47 år vid Försäkringskassan på olika chefspositioner och har en bred bakgrund som förtroendevald för olika organisationer. Jag har aktivt verkat som politiker både på landstings- och kommunal nivå samt varit fackligt engagerad på läns och riksnivå. Sedan två år tillbaka sitter jag som länsordförande för Handikappförbunden i Västerbotten.

Jag tror att min bakgrund kan tillföra värdefulla synpunkter till organisationen, inte minst när det gäller kontakter med myndigheter och andra beslutsfattare.

Viktiga frågor för förbundet anser jag är att ena diabetesrörelsen, öka antalet medlemmar och skapa ännu bättre relationer mellan lokal och central nivå. Lyckas vi med detta skapar det bättre förutsättningar att föra fram våra frågor.

Senast uppdaterad 18 oktober 2016