Bli medlem
Ge en gåva

Jonas Bergstedt

Jonas BergstedtLedamot

Lärare/Handledare på Kunskapscompaniet

Ort: Katrineholm

Födelseår: 1981

Fick diabetes: 1985

jonas.bergstedt@diabetes.se

Därför engagerar jag mig i Svenska Diabetesförbundet!

Det var år 2002 som mitt engagemang började på allvar. Jag blev inbjuden till en inspirationshelg med Ung Diabetes och det blev startskottet. Jag fick möjligheten att arbeta med frågor som kändes relevanta för mig och jag kunde vara med och påverka situationen för unga med diabetes i Sverige. Sedan dess har jag gjort ytterligare en omgång i Ung Diabetes, och ett antal år både i lokal- och länsförening. Dessa engagemang har gett mig många erfarenheter och kontakter som jag är övertygad om att jag kommer ha stor nytta av i min roll som ledamot i förbundsstyrelsen.

Mina intresseområden och kompetenser ligger framförallt inom det kommunikativa och inom utvecklingsarbetet. Jag intresserar mig mycket för nya tekniska innovationer och plattformar för att införskaffa och utbyta information, kunskaper och erfarenheter. Det här är ett område där det händer en hel del just nu och vi följer utvecklingen med spänning.

För mig har Diabetesförbundet en självklar roll som språkrör för alla med diabetes, både inrikes och som en del i det internationella arbetet. Därför är det viktigt att vi blir fler medlemmar så att vi stärker vår position och därmed också våra möjligheter att påverka. Ett övergripande mål ska vara att skapa en mer individanpassad, tillgänglig och jämlik sjukvård.

Senast uppdaterad 18 oktober 2016