Bli medlem
Ge en gåva

Ida Lydén

Ledamot

ida.lyden@diabetes.se

Jag är 30 år och bor tillsammans med man och 2 barn i Veddige, strax utanför Varberg. Jag har engagerat mig i föreningslivet sedan barnsben där jag startade i ungdomssektionen för ridklubben. Som 14 åring (2002) fick jag diagnosen diabetes typ 1 och vid 18 års ålder började jag engagera mig i Kalmar-Öland med omnejds diabetesförening och tog över ordförandeklubban som 19åring. Efter det har jag hunnit med studentföreningen, Kungsbacka diabetesförening och idag har jag hittat min fasta punkt i Varbergs diabetesförening, där jag idag sitter som ordförande.

Jag har under många år arbetat i både hästlivet och inom vården. Men den här hösten bytte jag bana helt och arbetar idag som handledare/coach på en av Sveriges största gymnasieskolor.

Jag ville engagera mig i diabetesföreningen för att tydligare kunna visa, att ingen är ensam. Ingen förtjänar ett utanförskap, speciellt inte på grund av sjukdom. Jag hade 3 väldigt tuffa år, efter diagnos. Innan jag accepterade mitt nya liv, att diabetes, insulin, kost och motion kommer följa mig i all oändlighet. Det tog 3 år innan jag insåg att min nya påtvingade kompis och jag är tvungna att arbeta med varandra och inte mot varandra. Jag tycker om att vara med och engagera, inspirera och känna att det jag gör når ut och kan hjälpa andra. Jag tror det är därför jag har valt den yrkesbana jag idag har, att arbeta med människor på ett eller annat sätt.

Senast uppdaterad 22 maj 2018