Bli medlem
Ge en gåva

Carola Molin

Carola MolinLedamot

Personlig assistent

Ort: Umeå

Fick diabetes: 1974

carola.molin@diabetes.se

Därför engagerar jag mig i Diabetesförbundet

Jag heter Carola Molin, är 48 år och bor i Umeå sedan hösten 1990. Jag jobbar idag som personlig assistent åt en kvinna med RETT syndrom. Tidigare har jag jobbat i två år på ett servicehus och dessförinnan i tio år med dementa som undersköterska.

Jag fick min diabetes hösten 1974, bodde då i Värnamo så det blev Värnamoortens Diabetesförening som vi blev medlemmar i. Från det att jag var 15 år började jag vara med i programkommittén i föreningen, och fixade bland annat fika till möten. Några år senare kom jag med i styrelsen som ledamot. Ett år var jag studieorganisatör, jag var också med några år som ledare på barnläger i Jönköpings län.

Efter flytten till Umeå tyckte jag till en början att det var skönt att inte ha något styrelsearbete, men det dröjde inte länge innan jag saknade det och hade tur och blev invald i Umeå förening.

Idag sitter jag även med som ersättare i länsföreningen; Diabetesföreningen i Västerbottens län. Där har jag jobbat med tre barn- och ungdomsläger och diabetesskola för vuxna.

Senast uppdaterad 18 oktober 2016