Bli medlem
Ge en gåva

Björn Ehlin

Björn Ehlin

 

Tillförordnad kanslichef

Egen företagare, driver beSolutions AB där jag hjälper företag och föreningar med IT, webb och administration.

Ort: Trollhättan

Födelseår: 1986

Fick diabetes: 1990

bjorn.ehlin@diabetes.se

Därför engagerar jag mig i Svenska Diabetesförbundet!

Jag har varit medlem i Svenska Diabetesförbundet sedan början på 1990-talet, och som liten deltog jag på lokalföreningens aktiviteter för barn. Mitt engagemang började år 2003 då jag startade upp ungdomsverksamheten i Diabetesföreningen Norra Älvsborg, och där jag sedan 2011 är ordförande. Jag är även engagerad på länsnivå, och sitter sedan 2015 i förbundsstyrelsen. Tidigare har jag varit engagerad i Ung Diabetes som lokal kontaktperson (2003-2006) och suttit med i Ung Diabetes Råd (2006-2010).

Via mina engagemang har jag sett hur viktigt det är med mötesplatser för personer med diabetes och deras närstående – oavsett ålder. Att vara engagerad ger också mycket tillbaka, både i form av nya kontakter och möjlighet att få testa nya saker samt utveckla sig själv.

Jag har ett stort intresse av IT, administration och kommunikation, vilket jag jobbar med till vardags i mitt företag. De kompetenser som jag kan tillföra förbundet ligger främst inom dessa områden. Dessutom har jag en statsvetenskaplig utbildning med fokus på politik och juridik.

Jag engagerar mig för att:
• Tillsammans är vi starka och kan påverka landsting och politiker.
• Skapa mötesplatser där personer med diabetes och deras närstående kan träffas för att utbyta erfarenheter och knyta kontakter.

Senast uppdaterad 18 oktober 2016