Bli medlem
Ge en gåva

Vykortskampanj

Kampanjen är avslutad. Vi samlade totalt in 2300 vykort och namnunderskrifter. Dessa har lämnats över till Annika Strandhäll och hennes stab. Se det korta nyhetsinslaget i samband med överlämningen längre ned på sidan.

Sedan början på 2015 har Diabetesförbundet arbetat aktivt med att föräldrar till barn med diabetes ska ha rätt till ersättning när de utbildar sina barns skolpersonal.

I mars 2017 fick förbundet träffa socialförsäkringsminister Annika
Strandhäll och lämnade då över ett lagförslag där föräldrar till barn med allvarliga kroniska sjukdomar ska ha rätt att ta ut kontaktdagar enligt Socialförsäkringsbalken (2010:110). Nu har det gått tre månader och förbundet vill såklart sätta press på beslutsfattarna.

Kampanj

Som en fortsättning på lagförslaget om rätten till kontaktdagar startar förbundet en vykortskampanj. Syftet är att få en naturlig fortsättning på det inlämnade lagförslaget med koppling till nutid samt att skapa en aktivitet som kan följas upp och som kan engagera lokalföreningar, föräldrarådet, medlemmar och allmänheten. Men för att vykortskampanjen ska bli så effektfull som den kan bli behöver vi alla engagera oss!

Hur gör man

Vi har tagit fram vykort som ni kan skriva ut och skicka in, alternativt fylla i namnlistan nedan. Våra lokalföreningar över hela landet har fått en uppsättning vykort, skriv under dessa och skicka in till Diabetesförbundets kansli på den förtryckta adressen. 

Hur skickar man in vykorten

För att få så stort genomslag som möjligt kommer förbundet centralt att skicka in alla vykort till socialförsäkringsministern.

Det finns tre sätt att skicka in vykort till oss:

  1. Antingen skickar man själv in ett fysiskt vykort till förbundet som man får av sin lokalförening, eller så skriver man ut pdf-en och fyller i den. Adressen till förbundet är förtryckt och man får stå för frimärke själv. 
  2. Ni i lokalföreningen kan samla ihop påskrivna vykort och skicka in dem till förbundet centralt. Om ni hör av er till caj-ake.fahlstrom@diabetes.se kan ni få ett förfrankerat kuvert att använda.
  3. Fyll i ert namn och mailadress i formuläret nedan så vidarebefordrar vi det till socialförsäkringsministern.

Sista datum

Sista datum att skicka in vykort är 10 augusti och i samband med skolstart kommer förbundet skicka in alla vykort samtidigt till socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Förslag på aktiviteter

Man kan sprida länken till hemsidan i sin Facebook-grupp och uppmana följare att gå in, skriva på vykortet och även dela länken själva. Man kan anordna en aktivitet och ge medlemmarna möjlighet att fylla i korten där, alternativt be medlemmar fylla i vykorten på en aktivitet man redan planerat. Bara fantasin sätter gränserna!

Tillsammans kan vi göra skillnad för barn med diabetes!

 

Senast uppdaterad 30 juni 2017