Bli medlem
Ge en gåva

Vykortskampanj

Kampanjen är avslutad. Vi samlade totalt in 2300 vykort och namnunderskrifter. Dessa har lämnats över till Annika Strandhäll och hennes stab. Se det korta nyhetsinslaget i samband med överlämningen längre ned på sidan.

Sedan början på 2015 har Diabetesförbundet arbetat aktivt med att föräldrar till barn med diabetes ska ha rätt till ersättning när de utbildar sina barns skolpersonal.

I mars 2017 fick förbundet träffa socialförsäkringsminister Annika
Strandhäll och lämnade då över ett lagförslag där föräldrar till barn med allvarliga kroniska sjukdomar ska ha rätt att ta ut kontaktdagar enligt Socialförsäkringsbalken (2010:110). Efter tre månader ville Diabetesförbundet sätta press på beslutsfattarna. 

Kampanj

Som en fortsättning på lagförslaget om rätten till kontaktdagar startade förbundet en vykortskampanj med syftet är att få en naturlig fortsättning på det inlämnade lagförslaget med koppling till nutid samt att skapa en aktivitet som kan följas upp och som kan engagera lokalföreningar, föräldrarådet, medlemmar och allmänheten. 

Diabetesförbundet tog fram vykort som går att skriva ut och skicka in, tillsammans med en namnlista. Våra lokalföreningar över hela landet fick även en uppsättning vykort för att engagera medlemmarna.

Tillsammans kan vi göra skillnad för barn med diabetes!

 

Senast uppdaterad 30 juni 2017