Bli medlem
Ge en gåva

Livets gång

Livets Gång är en insamling till förmån för forskning och för barn med diabetes i utvecklingsländer.

Diabetes – en sjukdom som finns världen över

Diabetes är en global sjukdom som finns över hela världen. Fler än 371 miljoner människor beräknas leva med diabetes, av dessa beräknas 490 000 vara barn upp till 15 år. Varje år dör 4,5 miljoner människor till följd av sjukdomen, många av dem är barn.

Förutsättningarna att leva med en sjukdom som diabetes varierar stort beroende på vart i världen man befinner sig. Begränsad tillgång till insulin är den främsta orsaken till dödsfall för barn med diabetes som lever i utvecklingsländer. I vissa länder har barn som diagnostiseras med diabetes inte mer än ett år av förväntad livslängd medan andra inte ens får diagnosen diabetes innan de dör i komplikationer orsakade av sjukdomen.

Promenad för att hjälpa direkt och på sikt

Livets gång är ett initiativ från Ung Diabetes där syftet är att sprida kunskap om diabetes till allmänheten och inspiration till människorna med sjukdomen samtidigt som pengar samlas in till förmånstagarna. Varje år i september arrangerar diabetesföreningar och engagerade medlemmar Livets gång. Livets Gång är en promenad på 2,5 km där den frivilliga deltagaravgiften delas lika mellan svensk diabetesforskning (Diabetesfonden) och till barn med diabetes i utvecklingsländer (Life for a child).

Life for a child

Life for a child är ett projekt som drivs av den internationella diabetesfederationen (IDF) sedan 2001. Projektet arbetar för att starta upp diabetescenter som förser patienter med medicin och hjälpmedel samt förmedla kunskap om diabetes i utvecklingsländer.

Diabetesfonden

Diabetesfonden stödjer forskning kring diabetes för att hitta orsaker till och ett botemedel mot sjukdomen. Diabetesfondens mål är att människor som lever med diabetes ska leva ett långt liv fritt från besvär av sjukdomen.

Livets gång på din ort

Ta kontakt med din lokala diabetesförening för att höra om de arrangerar en Livets gång promenad i år.

Senast uppdaterad 20 oktober 2016