Bli medlem
Ge en gåva

Förbundskonferens 2019

Välkomna till Förbundskonferensen 2019!

Kära förtroendevalda,

Vi ser mycket fram emot att välkomna er till 2019 års Förbundskonferens den 25-26 maj! Att få träffas och diskutera, dela erfarenheter och samla nya kunskaper är otroligt värdefullt för oss alla. Temat för årets Förbundskonferens är "Tillsammans är vi starkare" och vi har ett program som fokuserar just på det. Vad kan vi tillsammans göra för att stärka upp våra lokal- och länsföreningar? Rekrytera medlemmar och förstärka styrelsearbetet? Förenkla samarbeten med företag? Hur kan vi alla göra årets Diabetesgala till den mest framgångsrika hittills? Detta är några av de frågor vi kommer dyka djupare ner i på Förbundskonferensen. Vi siktar på en positiv, konstruktiv, framåtriktad och engagerande konferens och gläder oss till detta - vi hoppas också ni gör det.

Som ni alla vet har Förbundets ekonomi varit ansträngd i flera år. Vi har fått ett grepp om detta nu och gör allt vi kan för att vända skutan - och det ser också positivt ut. Detta kommer vi som ni vet prata mer om på Förbundskonferensen i maj och ni kommer, i tillägg till mer information, få ytterligare chanser att ställa fördjupande frågor.

Vi har sett över alla delar av Diabetesförbundets verksamhet för att kunna göra besparingar och förhoppningsvis också öka intäkterna. Detta är absolut nödvändigt om Förbundet ska överleva. Ett av de områden vi gjort förändringar kring är representation och resor: var ska vi vara, hur många och vilka ska vara där, och hur länge?

Därinunder faller också Förbundskonferensen. Förbundskonferenserna är viktiga för vår verksamhet, men samtidigt också dyra att anordna. För att årets Förbundskonferens ska kunna genomföras har vi sökt extern finansiering som täcker en del av kostnaderna, samt flyttat om i schemat så att vi kan få samma antal konferenstimmar men en mindre övernattning. Vi har också beslutat att föreningarna får bidra med en egenavgift för sin representant. Denna kommer ligga på 950 kr. Den totala kostnaden för en deltagare under konferensen är 5695 kr och egenavgiften utgör således 17 procent av totalkostnaden. Efter att ha gjort en omvärldsanalys för att se hur andra förbund gör detta, samt räknat på kostnader, så anser styrelsen att detta är en rimlig nivå.

I december antog Förbundsstyrelsen dessutom ett tillägg till Förbundets resepolicy som säger att resor till nationella möten, konferenser och motsvarande ska bokas senast 1 månad i förväg. Detta gäller alla resor som görs till och från nationellt anordnade evenemang, och således också Förbundskonferensen. Vi ser redan, på styrelsens resor till FS-sammanträden, att detta är något som sparar pengar, vilket också är syftet med tillägget. Sista dagen för att boka resor till Förbundskonferensen kommer därför vara 26 april.

Vi gläder oss till att träffas i maj för vad vi tror kommer bli en riktigt bra konferens - tillsammans är vi starkare!

Vänliga häsningar,
Förbundsstyrelsen

Förbundskonferens

Förbundskonferensen riktar sig till alla läns- och lokalföreningar inom Svenska Diabetesförbundet som är välkomna att närvara med en deltagare per förening. I år startar Förbundskonferensen med registrering och utställning lördagen den 25 maj, kl.10.00–12.00. På konferensen har vi i år ett antal utställare som deltar. Kom därför gärna i god tid till hotellet, så finns det goda möjligheter för dig att träffa alla intressanta utställare som deltar.

Datum: 25-26 maj 2019
Tid: 25/5 kl. 10.00-18.00, 26/5 kl. 9.00-15.00.
Plats: Quality Winn Haninge, Rudsjöterassen 3, 136 40 Handen

Förbundskonferensen avslutas den 26 maj kl. 15.00. För er som anmält eftermiddagsfika serveras det kaffe och smörgås innan hemfärd. Fullständigt schema hittar ni längst ner på sidan tillsammans med övrig information inför konferensen. 

 

Hotellet

Hotellet där konferensen äger rum heter Quality Winn Hanninge och ligger en kort resa med pendeltåget från Stockholms Central. Ta pendeltåg mot Västerhaninge eller Nynäshamn, gå av vid Handen, och därifrån är det ett par minuters promenad. 

Telefon till hotellet: 08-745 75 00

Karta från pendeltågsstationen Handen till hotellet, finns även att ladda ner längst ner på sidan.

Hotellet har en tillgänglighetsprofil som t.ex. innebär att det i lobbyn finns ett lättillängligt eluttag för laddning av elrullstol, max höjd 1200 mm. Gästdator med åtkomst för rullstol finns. Höj- och sänkbar sang finns tillgängligt i ett rum att förhandsboka. Konferenslokalen är utrustad med hörslinga.

Parkering

Det finns två stycken handikapparkeringar, 3,5 meter breda vardera. Handikapparkeringen är tydligt märkt med rullstolssymbolen. Vid huvudentrén till hotellet och från parkeringen finns ramper vid höjdskillnader. Dörren till huvudentrén är minst 800 mm bred.

Hotellet erbjuder parkering i garage mot en kostnad på 105 kronor per dygn. Det finns även möjlighet att parkera på parkering utanför hotellet. Parkeringsbiljett löses i parkeringsautomat mot en kostnad. Parkeringsplatserna kan inte förbokas. Kontakta hotellet för frågor avseende parkeringsplatser.

Kontantfritt hotell

Quality Hotel Winn Haninge är ett kontantfritt hotell. Hotellet tar emot alla vanliga betal- och kreditkort.

Anmälan

Anmälning till Förbundskonferensen görs i första hand via anmälningsformuläret som du finner längre ned på sidan. Du kan i andra hand anmäla dig till konferensen genom att skicka in de anmälningsblanketter som du finner på anmälningssidan. Skriftlig anmälan sänds till: Svenska Diabetesförbundet, Att: Förbundskonferens 2019, Box 5098, 121 16 Johanneshov alt. till e-post: linda.lundberg@diabetes.se. Efter att du anmält dig till förbundskonferensen får du en bekräftelse vid anmälningstillfället alternativt via e-post från kansliet. Det utgår en avgift om 950 kr för deltagande på förbundskonferensen.  Anmäl dig senast den 17 april till Förbundskonferensen. OBS! Vänligen observera att kvarstående hotellrum avbokas efter sista anmälningsdatum.

Resa

Förbundskonferensens deltagare ansvarar själva för att boka sin resa till och från
förbundskonferensen. Diabetesförbundet ersätter deltagarnas resekostnader med
billigaste färdmedel.

Observera att bokning av resor till och från konferensen ska göras senast en månad innan avresedatum. Vi önskar därefter att din bokningsbekräftelse omgående skickas in till förbundskansliet för kännedom, till e-post: resor@diabetes.se
(Se “Riktlinjer för resor inom Svenska Diabetesförbundet 2015-05-22--24, “Tillägg Riktlinjer för resor inom Svenska Diabetesförbundet 2019-01-01—12-31).

Resebyrå

Resor till förbundskonferensen bokas via Tranås Resebyrå, SJ samt via lokal resebyrå.

Tranås Resebyrå

Telefon: 0140-375030, e-post: europe@tranas-resebyra.se. Vid bokning ange kundnummer 14821, samt referens 2531 Förbundskonferens.

SJ

Telefon: 0771-757 555. Vid bokning ange kundnummer 925 461.

Lokal resebyrå

Vänligen begär att biljetterna sänds till dig, men att fakturan sänds direkt till
förbundskansliet. Ange referens 2531 Förbundskonferens. Fakturaadress: Svenska
Diabetesförbundet, Fackid 5393, Box 3040, 831 03 Östersund. Fakturan kan även skickas som pdf till: faktura@diabetes.se. Ange i ämnesraden: Fackid 5393. Svenska
Diabetesförbundet har organisationsnummer 80 2007-6512.

Reseräkning

Det går också bra att begära ersättning för dina resekostnader i efterhand med bifogad
reseräkning. Sista datum för inlämnande av reseräkning till förbundskansliet är den 25
juni 2019. Kom ihåg att bifoga originalkvitton ska bifogas reseräkningen. Reseräkningen
skickas till Diabetesförbundet, att: Förbundskonferens 2019, Box 5098, 121 16 Johanneshov.

Senast uppdaterad 11 mars 2019