Bli medlem
Ge en gåva

Humanfonden - sparande med gott syfte

Vill du att dina pengar ska växa samtidigt som de verkar för en god sak? Då erbjuder vi ett fondsparande i Humanfond. Stöd Svenska Diabetesförbundet genom att spara i Swedbank Roburs etiska aktiefond - Humanfonden.

Stöd till vår verksamhet när du sparar

Genom ideellt fondsparande kan du bygga upp ett sparande, samtidigt som du stöttar Diabetesförbundets verksamhet och låter ditt sparkapital bidra till en bättre värld. Vi får två procent av ditt sparande varje år. Du kan månadsspara regelbundet eller göra insättningar lite då och då – välj det som passar dig bäst.

Humanfond är en svensk aktiefond som förvaltas av Swedbank Robur. Humanfond är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik.

Sparande utan avgift

Fonden är avgiftsfri. Det innebär att du som sparar i Humanfond kan kombinera långsiktigt sparande och samtidigt stötta Diabetesförbundets viktiga arbete – utan kostnad. Tidigare avgift i Humanfonden har varit 1,25 procent, och den reduceras nu till 0,0 procent.

Nu kostar det inget att göra en god sak. Så fondspara och låt hjärtat vara med!

För dig som vill spara i Humanfonden

Du väljer själv om du vill placera hela eller delar av ditt sparande i Humanfonden. Sedan väljer du den organisation som du vill ge ditt stöd.

Välkommet bidrag

Sedan 1996 har Svenska Diabetesförbundet varit en av Humanfondens förmånstagare och årligen fått ta del av utdelningen. Utdelningen är ett välkommet bidrag som vi väljer att använda som ett av våra ekonomiska stöd till våra föreningar.

Humanfondens utdelning de fem senaste åren:

År Utdelat belopp
2020 1 105 795
2019 1 079 714
2018 1 156 510
2017 1 056 678
2016 068 063

 Spara med hjärtat

 

 

Senast uppdaterad 29 juni 2021